Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Rivero’yu Gündemine Aldı (Analiz)

Koç Priftis yönetiminde yeniden Turkish Airlines Euroleague play-off yarışında yer alabilecek iddialı bir takım kurmak isteyen Panathinaikos, Şampiyonlar Ligi’nin geçen sezonki yıldızlarından birini gündemine aldı.

Eurohoops’da yer alan habere göre Yeşiller, Şampiyonlar Ligi’nde üst üste iki sezon kupayı kaldıran San Pablo Burgos‘un Kübalı uzunu Jasiel Rivero ile ilgileniyorlar. Hatırlayacağınız üzere transfer döneminin başında Fenerbahçe, Bayern, Real ve Monaco gibi diğer Euroleague takımlarıyla da onunla ilgilenmişler ama somut bir gelişme olmamıştı.

Şampiyonlar Ligi’nde sezonun en iyi ikinci beşine seçilen 27 yaşında olan, 2.06 metre boyundaki Kübalı uzun, 13 maçta ortalama 22.7 dakika süre alırken 12.8 sayı, %30.8 3sayı, 6.8 ribaund, 1.5 asist, 1.2 top çalma, 14.2 verimlilik puanı ile katkı vermiş, Endesa sahnesinde ise 34 maçta ortalama 23.1 dakika süre alırken 12.1 sayı, %26.6 3sayı, 5.6 ribaund, 1.0 asist, 14.0 verimlilik puanı ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Rivero hakkıdaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelelim transferin Panathinaikos açısına. Yunan koç yönetiminde yeniden yapılanma sürecine girdiler. Şuanda uzun rotasyonunda sadece Papagiannis var, Auguste’un kontratı devam ediyor ama opsiyonu bulunan Pana’nın devam etmeyeceği söyleniyor. Diğer taraftan Floyd ile anlaşmak üzereler. Ancak Rivero’nun 4 numarada da süre alabildiğini biliyoruz dolayısıyla her şekilde kendisine yer bulabileceğini öngörüyorum. Henüz EuroCup ya da Euroleague’de boy göstermemiş olması tecrübe açısından elbette bir eksi onun için. Ama özellikle hücumda alçak posttaki etkinliği, henüz istikrarlı olmasa da dış şut tehditi ve ribaundlardaki enerjisi ile takıma değer katacak bir isim. Onun hakkında Euroleague seviyesi için en önemli soru işareti kuşkusuz savunması olacak. Şampiyonlar Ligi ya da Endesa’da yaptığı rotasyon hataları, konsantrasyon sorunları bir şekilde telafi edilebiliyor ama Euroleague’de bunları minimuma indirmesi gerekiyor. Ayrıca hücumda sadece atmaya konsantre bir tarzı var, bunu biraz daha yumuşatıp pasör özelliklerini geliştirmeli.

Özetle halen gelişime açık çok değerli bir parça Rivero, artık daha fazla beklemeden kendisini kurtların arasına atıp gelişimini burada sürdürmeli. Yeniden yapılanan Panathinaikos onun için uygun bir başlangıç noktası ve Yeşiller de daha mütevazi bir bütçeyle geniş bir kadro kurmak istedikleri için bu tarz yetenekli ama Euroleague tecrübesi düşük isimlere yönelmek zorundalar, BCL’de iki kere kupa kaldırmış bir isim kesinlikle riske girmeye değer onlar adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …