Güncel Haberler

İDDİA: Cornelie Euroleague Ekiplerinin Radarında (Analiz)

M’Baye’nin yerine Fransa milli takımının 2020 Tokyo Olimpiyatları’na gidecek kadrosuna eklenen Pau Orthez‘in uzun Petr Cornelie, birçok Turkish Airlines Euroleague ekibinin gündeminde.

Avrupa’da bir çok ülkedeki çeşitli medya kuruluşunda yer alan haberlere göre TD Systems Baskonia ile beraber 2 Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne ile AS Monaco da onunla ilgileniyorlar.

2.11 metre boyunda olan 25 yaşındaki Fransız oyuncu geçen sezon Pro A’da 34 maçta ortalama 28.8 dakika sahada kalırken 14.4 sayı, %44.2 3sayı, 7.9 ribaund, 1.5 asist, 17.9 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Cornelie hem 4 hem de 5 numara görev alabilen, mobil ve dış şut tehditi bulunan çok yönlü bir uzun. Öncelikle fiziksel özelliklerine bakacak olursak, 2.11 metre boyunda olmasına rağmen çok hareketli bir oyuncu, ayrıca uzun kolları ve bacakları sayesinde sahada bir çok avantaja sahip. Yumuşak bilekleri sayesinde hem orta mesafeden hem de yay gerisinden şut tehditi bulunması oldukça etkileyici. Sahanın her iki alanında da agresif, çalışkan ve yüksek enerji sarfeden bir oyuncu. Ribaundlarda fark yaratabilen bir isim ki zaten patlayıcılığı ve atletizmi sayesinde zaten skor potansiyelinin önemli bir kısmı ikinci şans sayılarından oluşuyor. Bu sezon ikili oyunlardaki devrilme ve pota altında bitirme verimliliğini de iyi seviyelere çekmiş durumda. Ayrıca yine bu özellikleri artı uzun kolları, sezgileri ve zamanlaması sayesinde blok tehditi de olan bir uzun. İkili oyun savunmasında da kısaların karşısında kolay yenilmiyor, çabuk bacakları, uzun kolları ve yanal çabukluğu önemli avantajlar.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere. Elbette artık biraz daha güçlendi ve kalınlaştı ama halen 5 numara fiziğinde değil. Alçak postta son iki sezonda kendisini iyi geliştirdi, artık bir kaç silahı var ama bir üst seviyeye çıkmak için yeterli değil, sırtı dönük tehditini arttırmalı. Aynı şekilde zamanlama ve pozisyon alma gibi konularda gelişimini sürdürüyor ama henüz katetmesi gereken uzun bir yol var.

Fransız uzun kesinlikle önemi bir yetenek ve artık Orthez’den ayrılıp bir üst seviyeye çıkmak için hazır. Gelişimini hızlandırabilmesi için artık daha güçlü daha tecrübeli daha sert uzunlarla boğuşması, onlara üstünlük kurmayı öğrenmesi gerekiyor. Her ne kadar henüz Euroleague için biraz erken olduğunu düşünsem de gideceği takımda alternatif uzunlardan biri olacağı için üzerindeki sorumluluk daha az olacaktır. Hem Asvel hem de Monaco’nun yenilenecek uznu rotasyonunda kendisine rotasyonda rahatlıkla yer bulacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe’nin Rakibi Monaco, Le Portel Karşısında Şov Yaptı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe’nin Euroleague play-off serisindeki rakibi AS …