Güncel Haberler

İDDİA: Rivero İçin Fenerbahçe ile Beraber 3 Euroleague Takımı Daha Devrede!

FIBA Şampiyonlar Ligi’ni domine eden ve üst üste iki şampiyonluk kazana San Pablo Burgos‘un Kübalı uzunu Jasiel Rivero beklendiği gibi Turkish Airlines Euroleague ekiplerinin radarına girmiş durumda.

İspanya kaynaklı Elpalco.net’in haberine göre Rivero ile temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘nun yanı sıra FC Bayern Munich, Real Madrid ve Euroleague’in yeni ekiplerinden AS Monaco da ilgileniyorlar.

Şampiyonlar Ligi’nde sezonun en iyi ikinci beşine seçilen 27 yaşında olan, 2.06 metre boyundaki Kübalı uzun, 13 maçta ortalama 22.7 dakika süre alırken 12.8 sayı, %30.8 3sayı, 6.8 ribaund, 1.5 asist, 1.2 top çalma, 14.2 verimlilik puanı ile katkı vermiş, Endesa sahnesinde ise 34 maçta ortalama 23.1 dakika süre alırken 12.1 sayı, %26.6 3sayı, 5.6 ribaund, 1.0 asist, 14.0 verimlilik puanı ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Rivero, güçlü fiziği, atletizmi ve patlayıcılığı ile ön plana çıkan bir uzun. Onu tanımlayan bu özelliklerin yanına enerji ve yüksek motoru da eklemek gerekli mutlaka. Evet biraz geç keşfedilmiş bir oyuncu ama zaten uzunların olgunlaşma dönemlerinin 27-30 arasında olduğunu biliyoruz ve Rivero da tam idela yaşında. Bu sezon da Burgos’un şampiyonluğa uzanan macerasında çok ama çok önemli bir parçaydı koç Penarroya’nın sisteminde. Final maçıında da temsilcimizi en çok zorlayan isimdi kuşkusuz. Gerek ikili oyunlarda potaya yaptığı güçlü devrilmeler, gerekse fiziksel avantajını kullanarak oynadığı sırtı dönük hücumlarla boyalı alanda durdurulması zor bir silahtı BCL seviyesinde ki artık yüzü dönük opsiyonları da var, topu yere vurarak forvetten potaya atak edebiliyor. Atletizm ve patlayıcılık temel özellikleri olunca her iki pota altında da ribaundlar konusunda önemli bir silah diyebiliriz tabiki onun için. Özellikle hücum ribaundlarında bulduğu ya da arkadaşlarına kazandırdığı ikinci şans sayıları değerli artılarından biri. Bu sezon ikili oyun savunmasında daha iyi işler çıkardı, fazla kilolarından kurtulması ve daha konsantre oynamasıyla artık çabuk oyuncuların da karşısında kalabilyor ve blok tehditine de sahip olduğunu gösterdi.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine. Öncelikle Rivero 27 yaşında olmasına rağmen henüz EuroCup ya da Euroleague sahnelerinin tozunu yutabilmiş değil. Evet son yıllarda BCL’nin de kalitesi artmaya başladı ama ben halen EuroCup seviyesinde olduğunu düşünmüyorum ki Euroleague seviyesine gelebilmeleri için hani derler ya 40 fırın ekmek yemeleri gerekiyor. Bu da Rivero’nun Euroleague sertliğinde neler yapabileceği konusunda biraz soru işaretleri doğuruyor. Savunma demişken halen oyunun bu alanında konsantrasyon sorunları yaşayabildiğini, alçak postta da adam değişmelerde de oyundan çabuk düşüp, sürekliliği sağlayamadığnı gördük. Hücum tarafında ise orta mesafe şutlarını biraz daha geliştirmiş olsa da yay gerisinden mevcuttaki tehditi düşük yüzdeli, açıkçası bazen tehditi olması dezavantaj bile olabiliyor çünkü hiç tehditi olmasa bir kaç dribbling ile potaya yönelip daha etkili, daha garanti atışlara gidebilir. Özellikle Euroleague seviyesinde 4 numarada görev aldığı dakikalarda dış şut tehditinin istikrarsız ve genelde düşük yüzdeli olması başını ağrıtabilir gideceği takımın. Ayrıca pasör özellikleri de üst seviyede değil, alçak postta etkili olsa da gele ikili sıkıştırmalarda pas opsiyonunu ortadan kaldırıyor, bu da hem kendisinin hem de takımının verimini düşürebiliyor.

Fenerbahçe özelinde bakacak olursak bu hamle büyük olasılıkla düşük maliyetinden ve halen gelişime açık bir oyuncu olmasından dolayı tercih edilecektir diye düşünüyorum. Bu sezon Ahmet ve Barthel’den çok az katkı geldiğini, Vesely’nin artık her sezon ciddi sakatlıklar geçirdiğini de masaya koyduğumuzda, büyük olasılıkla yapılacak Booker transferinin uzun rotasyonunu güçlendirmek adına yeterli olmayacağı bir gerçekti. Rivero hem yine olası Polonara transferi ile beraber 4 numarayı hem de kısa beşlerde koç Penorraya’nın yaptığı gibi pivot pozisyonunu derinleştirecektir. Enerjisi, yüksek motoru, güçlü fiziği, atletizmi, patlayıclığı ve marjinal saç stiliyle kısa zamanda Fenerbahçe taraftartının en sevdiği oyunculardan biri olacağını düşünüyorum eğer transfer gerçekleşirse.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe’nin Rakibi Monaco, Le Portel Karşısında Şov Yaptı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe’nin Euroleague play-off serisindeki rakibi AS …