Güncel Haberler

İDDİA: Kalinic, Barça’ya Yakın (Panathinakos ve Partizan devredeler)

Valencia‘dan ayrılan Nikola Kalinic‘in talipleri artıyor!

Hanga ile yollarını ayıran FC Barcelona zaten Sırp forvete teklifini iletmişti ve cevap bekliyordu. Encestando’nun haberine göre bu esnada Partizan ve Panathinaikos da devreye girdiler.

Yeşiller’in hali hazırda kaptan Papapetrou ile anlaşmaya yakın olduğunu düşünürsek Kalinic’in oraya giderek ikinci adam olmak isteyeceğini pek düşünmüyorum. Tabi eğer koç Priftis Sırp forveti 4 numarada ilk 5 başlatıp Papapetrou’yu da 3 numarada kullanacaksa o zaman işin rengi değişebilir.

Partizan bu transferde en az şansı olan ekip. Evet Kalinic mutlaka eski koçu Obradovic ile bir araya gelmek isteyecektir ki sonuçta 1 sezon sonras büyük olasılıkla Partizan’ı Euroleague’de göreceğiz zaten. Ama Kalinic bir sezonn Euroleague’den oynamayı ister mi pek zannetmiyorum ki oyuncuya yakın kaynaklar da önceliğinin Euroleague olduğunu dile getirmişlerdi daha önce.

Sırp yıldızın transferinde en güçlü ekip Barça. Hem Hanga hem de Claver’in takımdan ayrılmasıyka iki forvet pozisyonunda da onu bekleyen önemli dakikalar olacaktır ki büyük olasıkla Mirotic ile beraber ilk beşde başlayacaktır, koç Saras onu 3 numarada kullanacaktır, Abrines ile de yedekleyecektir.

Kalinic hakkındaki detaylı analizimi BURADA sizlerle paylaşmıştım daha önce.

2.02 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli forvet, geçen sezon Endesa’da 41 maçta ortalama 23.3 dakika süre alırken 9.8 sayı, %39.2 3sayı, 3.8 ribaund, 2.8 asist, 13.0 verimlilik puanı ve Euroleague sahnesinde ise 34 maçta ortalama 26.6 dakika süre alırken 10.4 sayı, %33.3 3sayı, 3.4 ribaund, 3.2 asist, 12.3 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

https://youtu.be/V_YoSW122vA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …