Güncel Haberler

İDDİA: Alba, Zoosman Transferinde Sona Yaklaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de gelecek sezon da Almanya easyCredit BBL şampiyonu olarak boy gösterecek olan Alba Berlin kadrosundaki revizyon çalışmalarını sürdürüyor.

Geçen sezon Maccabi Tel Aviv forması ile izlediğimiz Yovel Zoosman ile Sport5’ın haberine göre anlaşmak üzereler, hatta Alman ekibi, İsrail kulübünden kontrat yenilmediği oyuncuyu resmi olarak serbest bırakmasını talep etti. Bu arada Panathinaikos da onunla ilgileniyor ama somut bir adım atmadılar şuana kadar.

2.00 metre boyunda olan 23 yaşındaki kısa forvet bu sezon sakatlıkların gölgesinde bir performans sergiledi ve Euroleague sahnesinde sadece 11 maçta ortalama 13:34 dakika süre alırken 2.6 sayı, 1.5 ribaund ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

İsrail forvet hakkındaki genel analizimi detaylı bir şekilde BURADA yapmıştım daha önce.

Alba, Fontecchio konusunda büyük ölçüde anlaşma sağladı Baskonia ile. Dolayısıyla da 3 numara pozisyonuna bir takviye yapmak istiyorlar. Bu bağlamda koç Reneses’in ve kulübün genel anlayışının genç, potansiyelli isimleri alarak onları yetiştirmek olduğunu da düşündüğümüzde Zoosman hamlesi gayet mantıklı görünüyor. Sonuçta Fontecchio da buraya geldiğinde Euroleague seviyesinde olup olmadığı tartışılıyordu ama geldiği noktada 1 sene boyunca kendisini ne kadar geliştirdiğini gördük Alba çatısı altında koç Reneses mentörlüğünde.

Zoosman da henüz 23 yaşında ve çok yönlü bir forvet. Sahada her şeyi yapabilecek kapasiteye ve yeteneğe sahip ama işlenmesi gerekiyor. Geçen sezon sakatlıkların ve Maccabi’nin geniş forvet rotasyonunun etkisiyle kendisine koç Sfairopoulos’un rotasyonunda yeteri kadar süre bulamadı. Şimdi Alba’da takımın as oyuncularından biri olarak hem sorumluluk alabilir hem de hata yapmaktan korkmadan kendisini oynayarak geliştirebilir. Özgüven, top tekniği, yanal çabukluk ve savunmada pozisyon bilgisi gibi konularda kendisini geliştireceğini, bu transfer gerçekleşir ve önemli bir sakatlık geçirmezse gelecek yaz onun da Alba’ya bonservis kazandırarak transfer olabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bahçeşehir’in Rakibi Chemnitz, Gottingen’e Uzatmada Kaybetti

Almanya easyCredit BBL 29. hafta mücadelesinde temsilcimiz Bahçeşehir’in FIBA Europe Cup finalindeki rakibi Niners Chemnitz …