Güncel Haberler

Panathinaikos, Zoosman ile İlgileniyor (Analiz)

Yeni sezon öncesi ciddi bir yapılanma sürecine giren Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden biri olan Panathinaikos, forvet rotasyonunu genç bir isimle güçlendirmek istiyor.

Maccabi Tel Aviv ile bu yaz kontratı sona erecek olan Yovel Zoosman ile ilgileniyorlar.

2.00 metre boyunda olan 23 yaşındaki kısa forvet bu sezon sakatlıkların gölgesinde bir performans sergiledi ve Euroleague sahnesinde sadece 11 maçta ortalama 13:34 dakika süre alırken 2.6 sayı, 1.5 ribaund ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Zoosman 2019’da katıldığı NBA Draftı’nda herhangi bir takım tarafından tercih edilmemişti ama yetenek paketi Euroleague seviyesinde önemli bir oyuncu olması için yeterli seviyede. Tek sorunu sürekli yaşadığı sakatlıklar ve bu nedenle de bu sezon onu sadece 11 maçta görebildik ki aslında koç Sfairopoulos’un sisteminde çift yönlü oyunu ile çok faydalı olabilecek bir isimdi.

İsrailli forvetin hücumdaki silahlarına bir bakacak olursak topsuz katlarda savunmayı iyi okuması boşluğa doğru yönelmesi ile takım arkadaşlarını adeta kendisine pas vermek zorunda bıraktığını görüyoruz. Bunun yanında önce pası düşünen bir forbet. Saha görüşü, zekası ve zamanlaması ile gerek penetrelerde gerekse forvette topla buluştuğunda kateden arkadaşlarını besleyerek servislere imza atabiliyor. Henüz tam olarak üst seviyelerde olmasa da dribbling üstünden kendi şutunu yaratabiliyor, hem 3 sayı çizgisi gerisinden hem de orta mesafeden istikrarlı bir şutu var. Sağ elini kullanan bir oyuncu olmasına rağmen özellikle soluna gittiği penetrelerde daha güçlü daha agresif oluyor ve iki eliyle de pozisyonları bitirebiliyor, güçlü fiziği sayesinde temas sonrası da atışına dengeli şekilde devam edebiliyor. Belki de en etkili olduğu konular ise tam saha basketbolu ve geçiş hücumları, yüksek motora sahip bir oyuncu. Hem ribaundu aldıktan sonra topu direkt yere vurarak sahayı katedebilmesi hem de kanatlardan yaptığı etkili koşularla iyi bir hızlı hücum bitiricisi olması önemli artılarından biri.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine. Öncelikle ilk adımı çabuk değil ve genelde rakiplerini ivmelenmeden, çabukluk ya da sürati ile değil araya vücudunu koyarak geçmeye çalışıyor. Evet hücumda bencil olmaması iyi bir özellik ama zaman zaman pası fazla düşünüp kendisine uygun pozisyonları değerlendirmeyi atlayabiliyor, herşeyin fazlası zarar… Diğer taraftan top tekniği üst düzeyde değil ve trafiğe girdiği anlarda top kaybı yapmaya meyilli bir isim. Pozisyonu için iyi bir ribaundçu değil. Fiziksel özellikleri ve oyun zekası ile aslında gereken özelliklere sahip ama atletik özelliklerinin üst seviyede olmaması ile beraber doğru pozisyon almayı öğrenmesi şart, atletik olarak geride olduğu rakiplerden daha akıllı olmak, daha önce ve daha iyi yer tutmak zorunda. Son olarak işin savunma tarafında yanal hareketlerde bacakları ağır kalabiliyor ve çabuk guardların karşısında durmakta zorlanabiliyor.

Eğer geçen sezon yaşadığı ciddi sakatlıklar olmasaydı gelişimini çok daha hızlı bir şekilde sürdürebilirdi Zoosman. Ama halen Euroleague’in NBA’e kaptırmadığı ender genç yeteneklerden biri. Dolayısıyla ona yatırım yapacak takımın kesinlikle doğru bir seçim yapacağını düşünüyorum. Yeniden yapılanacak Pana’da Papapetrou’nun geleceği netleşmiş değil ama o takımda kalsa bile arkasında iyi bir yedek olacağını, ayrıca Yunan forvetten de çok şey öğreneceğini, ileride onun yerini alabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …