Güncel Haberler

RESMİ: Milano’da LeDay ile Yollar Ayrıldı! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de 29 yılın ardından Final Four’a kalma başarısı gösteren AX Armani Exchange Olimpia Milano, kadrosunda önemli bir değişikliğe gidiyor.

2022 yazına kadar kontratı devam ediyor olmasına rağmen Zach LeDay ile anlaşarak yollarını ayırıyorlar Sportando’nun iddiasına göre.

Bu haberin ardından Milano’nun 4 numara çok önemli bir transfer yapacağı, bunun için yer açamk istediği konuşuluyor. Ayrıca yolları ayırmak için de Milano’nun oyuncuya 150 bin Euro ödediği belirtiliyor.

2.01 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun, geçen sezon Euroleague’de 36 maçta ortalama 24.6 dakika süre alırken, 10.0 sayı, %46.6 3sayı, 4.6 ribaund, 12.2 verimlilik puanı ve Serie A’da 34 maçta ortalama 23.8 dakika süre alırken 14.6 sayı, %44.6 3sayı, 5.9 ribaund, 1.1 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hem sırtı dönük hem de dışarıdan tehditi bulunması, hatta topu da yere vurabilmesi ile çok yönlü bir silah olan LeDay aslında boyu 5-6 cm daha uzun olsa ideal bir pivot olabilir Euroleague sahnesinde ancak mevcut atletizmi ve patlayıcılığı ile 4 numarada da önemli bir silah. Ribaundlarda da savaşçı kimliği ve iyi pozisyon alması ile takımına destek veren LeDay, işin savunma tarafında da hem fizikli oyuncularla boyalı alanda mücadele edebilen hem de kısaların karşısında kolay yenilmeyen bir isim. Özetle bir yıldız olmasa da sahada işin her kısmında takımına destek veren, enerjik, savaşçı bir isim.

Her ne kadar sezon genelinde istikrarlı ve ortalama üstü bir performans sergilemiş olsa da özellikle hücumda beklentilerin altında kaldığını belirtmek gerekli. Koç Messina’nın sisteminde 4 numaraların önemli olduğunu biliyoruz ama LeDay’in zaman zaman hücumda pasif kaldığını, kritik anlarda sahneye çıkamadığını gördük. Ayrıca pasör özellikleri de Milano gibi paylaşıma ve yarı saha organizasyonlarına dayalı bir takım için yetersiz kalmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …