Güncel Haberler

2021-22 Sezonunda FIBA Şampiyonlar Ligi’ne Yeni Format Geliyor

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2021-22 sezonuyla beraber yürürlülüğe girecek olan yeni format açıklandı.

Ülkemizi 5 takımın, Beşiktaş Icrypex, Darüşşafaka Tekfen, Galatasaray, Pınar Karşıyaka ve Tofaş’ın temsil edeceği organizasyonda geçtiğimiz sezondan farklı bir format devrede olacak.

Geçen sezon bildiğiniz üzere pandemi koşulları nedeniyle takımları seyahet süreçlerini ve risklerini hafifletmek üzere hem normal sezon hem de Top 16 bölümü grup formatında oynatılmıştı.

Gelecek sezon ise normale dönüş ile birlikte risklerin azalması formatın da eski haline yakın bir şekle dönmesini sağlayacak. Buna göre toplamda 32 takım normal sezon için dörderli 8 farklı gruba ayrılacak. Bu gruplarda ilk sırayı alan takımlar direkt olarak Top 16 biletini kapmış olacaklar. Gruplarda 2 ve 3. sıralarda yer alan 16 takım ise bir play-in turnvası oynayacak, Top 16’da mücadele edecek kalan 8 takım da bu şekilde belirlenecek.

Top 16 bölümünde de takımlar dörderli şekilde 4 gruba ayrılacak ve bu gruplarda ilk 2 sırada yer alan takımlar çeyrek finale yükselecek. Çeyrek final eşleşmelerinde ise 2 galibiyet alan taraf Final Four’a katılma hakkı kazanacak.

Final Four ise klasik sistemde tek maçlı eleme şeklinde oynanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …