Güncel Haberler

İDDİA: Milano’nun Gündeminde Daniels Var (Analiz)

29 yıl sonra ilk kez Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four oynama başarısı gösteren AX Armani Exchange Milano, bu seviyedeki yerlerini korumak ve yeniden İtalya Lega Basket Serie A şampiyonluğuna ulaşabilmek için de iddialı bir kadro korumak istiyorlar.

Sportando’da yer alan habere göre NBA patentli guard Troy Daniels ile ilgileniyorlar. Geçen sezon Denver ve Lakers formalarını giyen Birleşik Amerikalı oyuncu, bu sezonu ise boş geçirmişti.

1.93 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli guard, son olarak boy gösterdiği 2019-20 sezonuna Lakers ile başlamış ve 41 maçta ortalama 11.1 dakika süre alırken 4.2 sayı, 1.1 ribaund ile katkı vermiş, sonrasında Denver’a transfer olarak orada 10 maçta ortalama 10.6 dakika süre aldı ve 4.2 sayı ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Daniels tam anlamıyla bir keskin nişancı. NBA’de bu kadar zaman süre bulabilmesinin temel nedeni de bu özelliğiydi zaten. Hatta zaman zaman bu artısının yeteri kadar değer görmediğini bile söyleyebiliriz. NCAA kariyerinde sadece iyi bir şutörken profesyonel kariyerinde elit seviyede bir şutör olmayı başarmıştı. Özellikle ceza atışlarında ya da perdelerden çıkarak geldiği yakala at pozisyonlarında gerçekten üst düzey bir şutör. Ayrıca kritik anlarda el yakan topları da kullanmaktan çekinmeyen, soğuk kanlı ve özgüveni yüksek bir oyuncu. Her ne kadar şutör özelliğiyle öne çıksa da onun iyi bir atlet olduğunu ve patlayıcı bir bitiri olduğunu da belirtelim, bu da şutlarına fazla konsantre olan savunmaları penetreler ile cezalandırmasına yardımcı oluyor. Basketbol IQ’su yüksek olduğu için takımdaki rolünü anlayıp ona göre pozisyon alan, zeki bir guard.

Gelelim eksilerine. NBA sahnesinde tam anlamıyla tutunamamasının en önemli nedenlerinden biri fiziksel dezavantajlarıydı. 2 numara için kısa ve zayıf kalıyor, 1 numara özelliklerine de zaten sahip değil. Oyun kurma ya da pasör özellikleri vasatın üstünde değil, bu nedenle de 1 numarada süre alamıyor. Bunun bir diğer nedeni de hücum tarafında genelde tek yönlü kalıyor olması, sadece perimetreden etkili olması ve alçak posta inememesi ki oyunun savunma tarafında da boyalı alanda ya da alçak postta kalmayı sevmeyen, fiziksel temastan kaçan bir oyuncu zaten.

NBA’de 2 numara pozisyonunda fiziksel anlamda sorun yaşıyor olsa da Euroleague’de ciddi sorunlar yaşamayacağını düşünüyorum ki Punter de benzer fiziksel özellikler sahipti ve dış şutlardaki yüksek yüzdesi ile ne kadar kadar başarılı olduğunu gördük. Açıkçası koç Messina’nın Daniels’dan da benzer bir katkıyı alması zor değil. Tek soru işareti geride bıraktığımız sezonu hiç maç yapmadan boş geçirmesi. Her ne kadar sağlıklı v ekendisine iyi bakmış durumda olsa da maç eksiği ve kariyerindeki ilk kez Avrupa sahnesinde boy gösterecek olması adaptasyon adına sorunlar getirebilir. Bunun dışında Punter’in yerini doldurabilecek kalitede bir şutör olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …