Güncel Haberler

FLAŞ: Koç Obradovic ile Bjelica Yeniden mi Buluşuyorlar? (Analiz)

Avrupa basketbolunun efsane koçu Obradovic’i göreve getiren ve hedefi 7DAYS EuroCup ve Adriyatik Ligi şampiyonluğu olarak belirleyen Partizan, transfer piyasasını sarsmaya devam ediyor.

Sırbistan basketbol tarihinin en pahalı transferi olarak Punter’i kadrosuna katan Partizan, yerel basında çıkan bir çok habere göre Zoc’un eski öğrencisi Nemanja Bjelica ile de görüşüyor.

Bildiğiniz üzere Sırp forvetin Miami Heat ile kontratı sona erdi ve şuanda serbest konumda. Ayrıca milli takım kampı öncesi yaptığı açıklamada da Avrupa’ya dönmeye sıcak baktığını dile getöirmişti.

33 yaşında olan 2.09 metre boyundaki Bjelica, geçen sezona Kings’de başlamış 26 maçta ortalama 17.0 dakika süre alırken 7.2 sayı, %29.3 3sayı, 3.8 ribaund, 1.9 asist ve sonrasında sezonu tamamladığı Heat cephesinde ise 13 maçta ortalama 14.5 dakika sahada kalırken 5.6 sayı, 2.5 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bjelica, milli formayla başarılı bir performans sergiledi Olimpiyat elemelerinde. Kokoskov sağolsun takım olarak istenen seviyeye çıkamadılar ve Olimpiyat biletini kaybettiler ama onun bireysel performansı iyi durumdayı. Dış şut tehditi, müthiş oyun zekası ve ribaundlardaki etkili performansıyla bırakın EuroCup’ı halen Euroleague’i domine edebilecek 4 numaralardan biri Avrupa basketbolunda. Hücumda tam anlamıyla çok yönlü bir silah olan Bjelica’nın koç Obradovic ile birbirlerini yakından tanıyor olmaları ve artık muhtemelen kariyerinin son meydan okumasını yapacak olması onun Partizan’ı seçme ihtimalini güçlendiriyor.

İlerleyen yaşıyla ve geçirdiği çeşitli sakatlıklarla beraber bacakları artık ağırlaştı ve zaman zaman çabuk, atlet forvetleri perimetrede savunmada sorunlar yaşayabiliyor ama zekası ve pozisyon bilgisi sayesinde bu zaaflarını da kapatmayı biliyor. Punter gibi önemli bir skoreri kadrosuna katan Partizan’da oyunu alçak posta yıkabilecek, oradan da oyun kurabilecek, içten dışa sistemi oturtabilecek anahtar parçalardan biri olacaktır Bjelica. Partizan’ın Euroleague’e giden yolunda en az Punter kadar önemli ve değerli olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

https://www.youtube.com/watch?v=YAuLKx8ZoNI

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …