Güncel Haberler

İDDİA: Karşıyaka, Blackmon’ı Kadrosuna Kattı (Analiz)

FIBA Şampionlar Ligi‘nin son finalisti olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, ilk yabancı transferini yapıyor.

DHA’nın haberine göre İzmir ekibi, geçen sezon Beşiktaş Icrypex ile başarılı bir performansa imza atan James Blackmon ile anlaşma imzaladı. Yakın zamanda resmi açıklama bekleniyor. Skorer oyuncunun adı daha önce Galatasaray ile de anılmış ama somut bir gelişme yaşanmamıştı.

26 yaşında olan 1.93 metre boyundaki skorer guard geride bıraktığımız sezon BSL’de 30 maçta ortalama 32.9 dakika süre alırken 17.7 sayı, %42.9 3sayı, 3.5 ribaund, 2.2 asist, 13.4 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Blackmon hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Karşıyaka geçens sezon skorer pozisyonunda Henry’den iyi katkı almıştı ama yeni sezon için anlaşamadılar ve yollar ayrılacak. Onun yerini doldurabilmek adına da koç Sarıca ve ekibi çok doğru bir hamle yaparak Blackmon’u seçmiş. Geçen sezon Beşiktaş forması ile ne kadar özel bir skorer olduğunu özellikle BSL sahnesinde göstermişti. Evet Europe Cup’daki kısa serüvende ondan beklenen katkıyı alamamışlarıd ama Trento’da forma giyerken de elde ettiği uluslarlarası tecrübe sayesinde Karşıyaka’nın BCL yolculuğunda da faydalı olacağını düşünüyorum. Hem dribbling üstü kendi skorunu üretebilmesi hem de bencil bir oyuncu olmaması koç Sarıca’nın sisteminde de onu Beşiktaş’da olduğu gibi ana skor opsiyonu yapacaktır.

Evet zaman zaman bir çok skorer oyuncu gibi o da savunmada aksayabiliyor ama zaten Karşıyaka takım olarak savunmada enerjik ve agresif oynayan, bu tarz bireysel zaafları kapatan bir anlayışa sahip. Hatta geçen sezon zaman zaman hücumdaki performansında inişler çıkışlar yaşayan Henry’den daha istikrarlı, daha faydalı olacağını düşünüyorum, üstelik fiziksel olarak da Henry’nin aksine pozisyonuna göre dezavantajları bulunmuyor.

Özetle eğer transfer gerçekleşirse; Karşıyaka hem ligimizi tanıyan ve adaptasyon sorunu çekmeyecek, hem de skorer özellikleriyle koç Sarıca’nın yüksek tempoya dayalı hücum sisteminde bir kademe daha sınıf atlayabilecek çok yararlı bir oyuncuyu bünyesine katmış durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …