Güncel Haberler

İDDİA: Galatasaray, Blackmon’a Teklifini İletti!

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray‘da yeni yönetimin göreve gelmesi ve koç Memnun ile resmi olarak yeniden anlaşılmasının ardından transfer hareketlililği başladı.

Yerli rotasyonunda sizlere daha önce ilettiğim üzere Canberk Kuş, Ege Arar ve Can Uğur Öğüt ile büyük ölçüde anlaşan sarı kırmızılılar, Eurohoops’un haberine göre Beşiktaş Icrypex ile kontratı sona eren yıldız skorer James Blackmon‘a tekliflerini ilettiler ve cevap bekliyorlar.

26 yaşında olan 1.93 metre boyundaki skorer guard geride bıraktığımız sezon BSL’de 30 maçta ortalama 32.9 dakika süre alırken 17.7 sayı, %42.9 3sayı, 3.5 ribaund, 2.2 asist, 13.4 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Blackmon özel bir şutör. Dinamik oyunu ve açık alandaki etkinliği ile tempo basketboluna da yatkın bir isim. Galatasaray’ın yeniden yapılanacak kadrosuna liderlik edebilecek özelliklere de sahip, el yakan toplarda taşın altına eline sokan ve bu atışları da yüksek yüzde ile kullanabilen bir skorer. Hem dribbling üstünden hem de ceza atışlarında yüksek 3 sayı yüzdesine sahip. Düzgün şut mekaniği ile temas aldığı zor atışları dahi isabete çevirebilen Birleşik Amerikalı oyuncu iyi top tekniği sayesinde birebirler sonrası penetreleri potaya atık edip bitirebildiği gibi orta mesafe şutları ile de rakip savunmaları çok zorlayan bir isim. Ayrıca bolca temas alıp çizgiye giden, burada da yüksek yüzde ile katkı veren bir guard. İkili oyunları penetre üstü üçlüklerle de orta mesafelerle de bitirebiliyor, perde çıkışlarında da atışları var. Onun için saf bir skorer demek yanlış olmaz ki zaten geride bıraktığımız sezon ligimizin en skorer 3. oyuncusuydu.

Savunmada ise vasat bir isim olduğunu söyleyebiliriz ki zaten kariyerini bir üst seviyeye çıkaramamasının ve şimdiye kadar kendisine üst seviye takımlarda kontrat bulamamasının temel nedenlerinden biri de bu. Diğer taraftan hücumda tek yönlü bir oyuncu. Evet çok verimli bir bitirici ama pas yetenekleri kısıtlı. Ayrıca baskı altında hata yapmaya müsait, tercihler konusunda problem yaşayabilen bir guard. Evet potaya gitme konusunda kötü değil ama atletik özelliklerinin sınırlı olması ve patlayıcılık gibi bir artısının olmaması onu ortalama bir penetreci yapıyor sadece. Hücumda toplu etkinliği iyi seviyede olsa da topsuz olduğıu pozisyonlardaki katkısı oldukça sınırlı kalıyor.

Yeniden yapılanacak olan Galatasaray için hem ligimizi iyi tanıyor olması hem de geçtiğimiz sezon Beşiktaş’da sergilediği verimli performans önemli referanslar. Eğer bir numaraya pas öncelikli, iyi bir organizatör oyun kurucu alabilirlerse Blackmon’un verimliliği daha da artacaktır. Beşiktaş’da zaman zaman 1 numara sorunu yaşandığı için bu alanda da takıma destek olmak zorunda kalmış, bu da verimini düşürmüştü. Saf bir bitirici olarak kullanıldığında enerjisi ve hücumdaki agresifliği çok daha yüksek seviyede olacaktır. BCL ve BSL’de play-off hedefleyen sarı kırmızılılar için kesinlikle doğru bir hamle olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …