Güncel Haberler

Çekya, Son Nefeste Ev Sahibi Kanada’yı Eleyip Finale Çıktı!

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na katılacak takımlardan birini belirlemek adına Victoria kentinde yapılan elemelerin yarı final maçında Çekya, uzatmaya giden mücadelede ev sahibi Kanada‘yı Satoransky’nin son saniye basketiyle 101-103 yenerek finale yükselmeyi başardı.

Böylece milli takımımız yarı finalde Yunanistan’ı geçerse grupta tam 17 sayı farkla yendiği Çekya ile finalde tekrar bu kez Olimpiyat bileti için karşılaşacak.

Maçın normal süresinin bitimine 44 saniye kala skor 85-94 Çekya’nın lehineydi. Bu dakikadan sonra müthiş bir geri dönüş başlatan Kanada bitieme 11 saniye kala Wiggins’in üçlüğüyle skoru 94-94 yaptı ve sonrasında Çekya Schilb’den gelen üçlükten isabet bulamayınca 9-0’lık seriyi tamamlayan Kanada maçı uzatmaya götürmüş oldu.

Uzatma bölümünde de çekişme tam gaz devam etti ve takımlar son 15 saniyeye Wiggins basketiyle beraber 101-101 berabere girdiler. Çekya hücumunda zamanı iyi kulanan Satoransky 3 saniye kala zor bir orta mesafe şuttan isabet çıkardı ve takımını 101-103 öne geçirdi. Kanada son hücumda Lyles ile faydalanamayınca da maçın skoru bu şekilde tescillenmiş oldu.

Çekya’da eski Galatasaraylı tecrübeli forvet Blake Schilb 31 sayı, 7-12 3sayı, 3 ribaund, 7 asist ile kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkarırken, Tomas Satoransky 18 sayı, 3-5 3sayı, 7 ribaund, 5 asist, Patrick Auda 16 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Ondrej Balvin 14 sayı, 19 ribaund, 4 aist, 5 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Kanada cephesinde ise R.J. Barrett 23 sayı, 5 ribaund, 6 asist, Andrew Wiggins 22 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ve Nickeil Alexander-Walker 21 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile diğer direnen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko, Zorlu Partizan Deplasmanında

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Stark Arena’da Partizan‘a konuk oluyor. 23 …