Güncel Haberler

İspanya, Hazırlık Maçında İran’ı Rahat Geçti

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na direkt katılacak olan iki takımın karşılaşmasında İspanya konuk ettiği İran‘ı 88-61 gibi net bir skorla geçmeyi başardı.

1.çeyrek: 19-13
2.çeyrek: 18-23
3.çeyrek: 28-10
4.çeyrek: 23-15

İspanya’da koç Scariolo, aday kadroda yer alan tüm isimlere süre verirken Alberto Abalde 13 sayı, 5 asist, 3 ribaund ile öne çıkan isim oldu. Sergio Llull, Usman Garuba ve Darío Brizuela üçlüsü ise 9 sayıyla mücadele etti.

İran cephesinde ise Benham Yakhchali 12 sayıyla öne çıkarken, Aaron Geramipoor 11, Mohammad Jamshidi 10 sayıyla ayakta kalmaya çalıştılar ama yeterli olamadılar.

Son Dünya Şampiyonu İspanya C grubunda Arjantin, Japonya ve Kaunas elemelerinden gelecek takımla birlikte ilk 2 mücadelesi verecekken, İran ise A grubunda Fransa, ABD ve Kanada elemesinden gelecek takımla ilk 2 mücadelesi verecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımının Aday Kadrosu Açıklandı (Euroleague oyuncuları yok)

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri L grubunda mücadele eden İspanya‘nın aday kadrosu belli oldu. 11 …