Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız, Jones ile İlgileniyor (Analiz)

Gelecek sezon için guard rotasyonunda revizyona gidecek olan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kızıl Yıldız‘ın ilgilendiği isim belli oldu.

Çeşitli Sırbistan sitelerinde yer alan haberlere göre koç Radonjic, Maccabi Tel Aviv‘in yollarını ayıracağı söylenen ve daha önce Zenit, Barcelona, Fenerbahçe Beko gibi takımlarla da adı geçen Chris Jones‘u takımda görmek istiyor.

1.88 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı oyun kurucu bu sezon ilk kez çıktığı Euroleague sahnesinde Maccabi Tel Aviv forması ile 34 maçta görev alırken 7 tanesinde ilk 5 başladı ve ortalama 17:29 dakika süre alırken 7.0 sayı, %36.2 3sayı, 1.8 ribaund, 2.8 asist, 7.5 verimlilik puanı ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Jones hakkındaki dataylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Kızıl Yıldız açısından bu transfere bir bakalım. Öncelikle geçen sezon Walden ve Hall’dan istedikleri verimi alamadıkları bir gerçek. Özellikle Hall hiç beklentileri karşılayamadı. Bu nedenle de onun yerine daha aktif ve elbette savunma profili kuvvetli bir oyun kurucuyu takıma katmak istiyorlar. Jones, Maccabi’de istediği süreleri tam olarak alamadı aslında, biraz daha fazla sorumluluk almak istiyor ve Kızıl Yıldız ona takımın as oyun kurucusu olarak görev verip direksiyona geçmesini sağlayabilir. Bu nedenle kariyeri için önemli bir hamle olabilir. Onu isteyen diğer takımların yedek oyun kurucu rolünü vereceklerini düşündüğümüzde bu fırsatı değerlendirmek isteyebilir. Özetle hem Kızıl Yıldız’ın sistemine uygunluğu hem de tarafların birbirinden beklentileri açısından doğru bir buluşma olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …