Güncel Haberler

RESMİ: Granca’dan Arjantinli Forvet Takviyesi

Gelecek sezon da 7DAYS EuroCup sahnesinde boy gösterecek olan İspanya Liga Endesa ekiplerinden Gran Canaria, kadrosunu Arjantinli bir forvet ile güçlendirdi.

Arjantin milli takımının da formasını giyen ve son olarak Zaragoza‘da izlediğimiz Nicolas Brussino ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.Böylelikle Brussino 2017 Aralık ile 2018 yazı arasında kısa bir dönem formasını giymiş olduğu takımına geri dönmüş oldu.

2.04 metre boyunda olan 28 yaşındaki Arjantinli forvet geride bıraktığımız sezon Endesa’da 36 maçta ortalama 25.1 dakika süre alırken 11.0 sayı, %42.7 3sayıi 3.6 ribaund, 2.6 asist, 12.1 verimlilik puanı ve BCL’de ise 15 maçta ortalama 24.7 dakika sahada kalırken 10.3 sayı, %38.1 3sayı, 4.6 ribaund, 4.2 asist, 10.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

Kariyerine ülkesi San Martin’de başlayan, sonrasında sırasıyla Regatas ve Penarol’de Arjantin macerasına devam eden Brussino, Dallas Mavericks, Atlanta Hawks gibi NBA takımlarında da şansını denemiş ama tutunamamıştı. 2017 Aralık ayında belirttiğim gibi Granca’ya gelerek yarım sezon oynamış sonrasında da İspanya’da çıkmamış ve sıraısyla Tenerife ile Zaragoza formalarını giymişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …