Güncel Haberler

RESMİ: Virtus Bologna, MVP Weems ile Yeni Kontrat İmzaladı

İtalya Lega Basket Serie A‘yı şampiyon olarak tamamlayan ve 7DAYS EuroCup‘da da şampiyonluk parolasıyla görve koç Scariolo’yu getiren Virtus Bologna iç transfer de önemli bir hamle yaptı.

Geride bıraktığımız sezon gelen 16. şampiyonlukta büyük payı olan ve 15.7 sayı ortalamasıyla final serisinin MVP’si seçilen Kyle Weems ile 2 yıllık yeni kontrat imzaladıklarını açıkladılar.

1.98 metre boyunda olan 31 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet geçen sezon EuroCup’da 21 maçta ortalama 24.4 dakika süre alırken 10.4 sayı, %40.6 3sayı, 3.0 ribaund, 2.0 asist, 1.1 top çalma, 10.8 verimlilik puanı ve Serie A’da ise 34 maçta ortalama 23.1 dakika süre alırken 9.7 sayı, %40.5 3sayı, 4.1 ribaund, 1.3 asist, 10.1 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

Missouri State çıkışlı olan Weems, profesyonel kariyerine Bonn’da başlamış ve sırasıyla Bayreuth, Nanterre, Strasbourg, Beşiktaş, Tofaş formalarını giydikten sonra 2019 yazında Bologna’ya transfer olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …