Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Hervey Transferini Bitirmek Üzere (Analiz)

Koç Priftis’i göreve getirdikten sonra transfer çalışmalarına hız veren Turkish Airlines Euroleague‘in A lisanslı kurucu takımlarından Panathinaikos, uzun forvet pozisyonuna NBA patentli bir ismi eklemek üzere.

Totalbasket.gr’nin haberine göre geride bıraktığımız sezon Lokomotiv Kuban forması ile izlediğimiz Kevin Hervey ile anlaşmak üzereler.

2.03 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç uzun forvet, geride bıraktığımız sezon VTB Ligi’nde 23 maçta ortalama 26.5 dakika süre alırken 11.7 sayı, %34.4 3sayı, 4.9 ribaund, 1.0 asist, 1.5 top çalma, 11.9 verimlilik puanı ve EuroCup’da ise 17 maçta ortalama 26.9 dakika sahada kalırken 12.4 sayı, %33.8 3sayı, 6.9 ribaund, 1.2 asist, 1.9 top çalma, 13.5 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Herve atletik özellikleri ve hücumdaki çok yönlü performansı ile bilinen bir 4 numara. Öncelikle pota altında oldukça iyi bir skorer olduğunu, ayrıca dribbling üstü orta mesafe tehditine de sahip olduğunu belirtelim ki zaten yüzü dönük hücum pörtföyü epey geniş ve üçllükler de burada yer alıyor. Yay gerisinden tehditi yüksek bir forvet. Hem çabuk bacaklara sahip, hem uzun kolları var hem de atletik, doğuştan bir çok artıya sahip fiziksel olarak. İkili oyunlarda ikili tehditi var, hem dışa açılıp şutlarla hem de kuvvetli devrilerek pota altında pozisyonları bitirebiliyor. Pota altında oynamayı sevdiği için bolca temas alıyor ve faul çizgisindeki yüzdesi de iyi. Hücumdaki bir diğer artısı da ribaundlar, ortalama üstü bir ribaundçu, takımına ikinci şans sayıları kazandırma konusunda potansiyelli bir isim. Savunma tarafında da perimetrede oldukça iyi, çabuk bacakları ve uzun kolları ile rakiple potanın arasında kalan bir isim. Ayrıca uzun kolları ile pas aralarını kovalayan, rakiplerini bozup top çalma istatistiklerine de katkı veren bir forvet. Fiziksel özellikleri sayesinde neredeyse her pozisyonu savunabiliyor, bu da onu ikili oyun savunmalarında, adam değişmelerde ideal bir isim yapıyor.

Dribbling becerileri sınırlı olan daha doğrusu topu yere vurduğu zaman çok rahat olmayan bir forvet. Bu da onun yaratıcılığını kısıtlıyor. Pas yetenekleri de iyi olmadığı için kendisine de takım arkadaşlarına da pozisyon yaratmakta zorlandığı bir gerçek. Diğer taraftan 3 sayı tehditi mevcut evet ama istikrarsız, maç ve maç hatta maç içinde bile durumu değişebiliyor ki daha da kötüsü hücum performansının neredeyse yarısını da üçlük atışlar oluşturuyor… Alçak posttaki silahları yok denecek kadar az, sırtını potaya döndüğü zaman etkisi epey azalıyor. Hücumda olduğu gibi savunmada da sırtı dönük pozisyonlarda sıkıntılı bir isim. Diğer taraftan topsuz pozisyonlarda adam takibinda zorlanıyor, konsantrasyonu düşük. Hücum ribaundlarının aksine savunma ribaundlarında iyi değil, pozisyon almadan ve rakiplerini box-out etme konusunda kendisini geliştirmeli. Atletik özellikleri ve uzun kolları gibi doğuştan artılara sahip olsa da zamanlama ve pozisyon alma konusundaki eksileri nedeniyle iyi bir blokçu diyemeyiz onun için.

Hervey Kuban ile EuroCup sahnesinde özellikle işin hücum tarafında faydalı olabileceğini, modern bir uzun forvetin sahip olması gereken neredeyse yüm artılara sahip olduğunu gösterdi. Ancak Euroleague gibi zorlu bir arenada hem lise hem de üniversitede ciddi sakatlıklar geçirmiş dizleri onu ne kadar taşıyabilecek önemli soru işaretlerinden biri. Ayrıca savunma konusunda ciddi zaafları var, koç Priftis’in onun yanına koyacağı 5 numarayı çok dikkatli seçmesi gerekecek.

https://www.youtube.com/watch?v=SrcW-7Sl278&t=2s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …