Güncel Haberler

RESMİ: Barcelona, Abrines ile Yola Devam Dedi

Turkish Airlines Euroleague‘in finalisti FC Barcelona, yeni sezon planlamasına iç transferde başladı.

Geride bıraktığımız sezon istikrarsız bir performans sergilemiş olsa da koç Saras’ın gözüne girmeyi başaran Alex Abrines‘in kontratını 2026 yazına kadar uzattıklarını açıkladılar. Bildiğiniz üzere Mundo Deportivo’nun ayrılacaklar listesinde onun adı da vardı aslında.

1.98 metre boyunda olan 27 yaşındaki İspanyol forvet, Liga Endesa’da 39 maçta ortalama 19.8 dakika süre alırken 7.8 sayı, %43.5 3sayı, 2.8 ribaund ve Euroleague sahnesinde ise ise 39 maçta ortalama 18.6 dakika süre alırken 6.1 sayı, %42.3 3sayı, 1.8 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

2012-16 ve 2019-21 yılları arasında toplam 5 sezon Katalan ekibinin formasını giyen Abrines, toplam 6 kupanın kaldırılmasında da pay sahibi olmuştu. Barça kariyeri boyunda tam 404 kez A takım formasını giydi ve bu alanda kulüp tarihinde 16. sırada yer alıyor.

Barça alt yapısından yetişmiş olan sonrasında NBA’de aradığını bulamayan ve mental bir düşüşün ardından toparlanmak için yuvasına dönen İspanyol kanat oyuncusu. Zaman zaman hücumda parlasa da istikrarsız ve sınırlı potansiyeliyle bu seviyede iyi durumda olmadığını gösterdi. Ama Barça kendi çocuğu konumundaki oyuncusuna vefalı bir davranış gösterdi ve bu sezonun bir gösterge olmadığını, gelecekte ondan çok daha fazlasının beklendiğinin mesajını verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …