Güncel Haberler

Analiz: Kızıl Yıldız, Yeni Uzununu da Buducnost’dan mı Alacak?

Gelecek sezon da Turkish Airlines Euroleague‘de yer alacağı resmi olarak netleşen Kızıl Yıldız, ilk hamlelerini yerli rotasyonuna yapmıştı bildiğiniz üzere.

Karadağlı koç Radonjic ile yola devam eden Sırp ekibinin ilk hamleleri Buducnost‘dan Ivanovic ve Mitrovic olmuştu. Gelen haberlere göre uzun rotasyonunu da takviyeyi yine geçtiğimiz sezon Karadağ ekibinin formasını giymiş bir isim, Willie Reed ile yapabilirler.

2.11 metre boyunda olan 31 yaşındaki NBA patentli tecrübeli uzun, EuroCup sahnesinde 17 maçta ortalama 22:34 dakia sahada kalırken 12.7 sayı, 6.8 ribaund, 1.1 blok, 17.6 verimlilik puanı ile katkı vermiş ve sezonun en iyi beşine seçilme başarısı göstermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Reed, atletik özellikleri, güçlü fiziği ve patlayıcılığı ile ön plana çıkan bir uzun. Bu artılarının yanı sıra 2.11 boyunda olmasına rağmen mobil bir uzun, takımla beraber koşabiliyor ve hem hızlı hücumlarda hem de geçiş hücumlarında oyunun içinde kalıyor. Hücumda önemli silahlarından biri kuşkusuz hücum ribaundları. Atletizmi ve patlayıcılığı sayesinde ribaundları iyi kovalayan, ikinci şans sayıları üretebilen bir uzun. Diğer taraftan alçak postta da silahları var, yumuşak bilekleri ile pozisyonları yüzdeli bitirebiliyor ve özellikle zıplayarak sağ eliyle bulduğu çengel atışlarla da skor üretebiliyor. Fiziği ve uzun kolları ile bu atışını durdurmak pek kolay olmuyor. Orta mesafe şutları net bir tehdit olmasa da boş bırakılacak bir isim değil. Hücumda asıl önemli özelliği ise ikili oyunlardaki bitiriciliği ve hava harekatları. Çabuk ayakları ve patlayıcılığı sayesinde kendisini takip eden savunmacının arkasından hemen yükselerek alley-oop pozisyonlarını bitirebiliyor, EuroCup’da sezonun en çok smaç yapan isimlerinden biriydi. Savunmada da mücadeleden kaçmayan, savaşçı, agresif bir isim. Hem çabuk ayaklarıyla kısaların karşısında kalabiliyor hem de atletik özellikleri ve uzun kolları sayesinde blok tehditi olan, çemberi koruyabilen bir uzun. Ayrıca güçlü fiziği ve ayaklarının yere sağlam basmasıyla rakiplerin arkasında alçak postta da iyi duruyor. Hücum ribaundlarında olduğu gibi kendi potasının altında da iyi bir ribaundçu, fiziğini iyi kullanıp pozisyon almasını bildiği gibi box-out konusunda da başarılı.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine. Alçak postta zıplayarak sağ eliyle attığı çengel atışlar dışında ciddi silahlar yok portföyünde. Ayrıca yüzü dönük de sınırlı bir oyuncu, evet bir kaç dribbling üstünden atletizmini kullanarak direkt potaya yönelebiliyor ama zorunluluktan tercih ettiği pozisyonlar bunlar ki orta mesafesi de istikrarlı değil. Özetle hücumda ikili oyun bitirişleri, ikinci şans sayıları ve tam sahada bulduğu basketler dışında fazla renkli bir isim değil. Ayrıca teması seven ve pota altında fazla vakit geçiren bir uzun olmasıyla beraber sıkça çizgiye gidiyor ama bu sezon EuroCup’da sadece %61.2 isabetle serbest atış kullandı. İşin savunma tarafında ise sürdürülebilirlik ve konsantrasyon sorunları yaşayabiliyor. Rotasyonlarda geç kalabildiği gibi rakiplerin şutuna konsantre olup adeta penetrelerini ödüllendirebiliyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …