Güncel Haberler

Analiz: Panathinaikos, Lavrio’nun Genç Forvetinin Peşinde!

Turkish Airlines Euroleague‘de ve Yunanistan Ligi‘nde şampiyonluk parolasıyla geniş ve kaliteli bir kadro kurmak isteyen Panathinaikos, genç bir forveti transfer ederek geleceğe yatırım yapmak istiyor.

Bu sezon ESAKE’nin flaş takımı olan ve Yeşiller ile final oynama başarısı gösteren Lavrio‘nun genç forveti Alpha Diallo ile ilgileniyorlar.

24 yaşında olan 2.01 metre boyundaki Birleşik Amerikalı forvet, 33 maçta ortalama 29.8 dakika süre alırken 12.5 sayı, %41.1 3sayı, 5.5 ribaund, 2.0 asist, 1.3 top çalma, 14.8 verimlilik puanı istatistikleri ile dikkatleri üstüne çekmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Diallo atletik özellikleri ve çok yönlü performansı ile öne çıkan bir forvet. Sürati, kol uzunluğu ve dikey patlayıcılığı gibi doğuştan gelen bir çok artıya sahip. Her ne kadar 3 numarada oynuyor olsa da sırtı dönük pozisyonlarda çok efektif, hatta hücumdaki en önemli silahlarından biri. Pota altında vakit geçirmeyi sevmesi ve atletik özellikleri de yüksek olunca elbette hücum ribaundlarında çok iyi bir isim olduğunu tahmin edersiniz. Her top için savaşıyor, takımına bir çok ikinci şans sayısı kazandırabiliyor. Diğer taraftan dış şut tehditi de mevcut, özellikle ceza üçlüklerini yüzdeli kullanan bir isim. Hücumdaki artılarından bir diğeri de topsuz katlarını bu sezon epey geliştirmiş olması, gerek ikili oyunlarda perdeden sonra devrilerek gerekse zayıf taraftaki forvet ya da dipten yaptığı koşularla etkili olan bir isim. Savumada ise rakip takımın skorer kısasının başına verebileceğiniz cinsten, etkili ve agresif bir isim. Oyunun bu alanında da üst düzey konsantrasyonla oynuyor ve çabuk ayakları artı uzun kolları ile rakip skorerlerin kabusu olabiliyor. Ayrıca rakip pota altında olduğu gibi kendi potasında da ribaundlar konusunda uzunlara yardımcı olan, bu alanda çok faydalı bir forvet, savaşçı kimliğini burada da öne çıkarıyor.

Gelelim eksilerine, geliştirmesi gereken yönlerine. Öncelikle dribbling üstünden kendi şutunu yaratabilen bir forvet değil, top tekniği bunun için yeterli değil. Kapanan savunmalara karşı trafik içinde dribbling üstü şut ya da penetre tehditleri vasat seviyede ki zaten çabuk bir ilk adımı da yok bu alanlarda kendisine avantaj sağlayabilecek. Diğer taraftan serbest atış çizgisinde istikrarsız bir isim, çember altında oynamayı ve teması sevmesi, onu buraya fazla gönderse de yeteri kadar sayı çıkaramadığı anları gördük. Ayrıca hücumda tek opsiyonu var, pas özellikleri henüz çok ham ve saha görüşü de iyi değil. Savunma tarafında ise geliştirmesi gereken yönlerden biri bloklar. Atletizmi ve uzun kolları önemli avantajlar olsa da bu kombinasyonu blok tehditi haline getirebilmiş değil, zamanlama ve pozisyon bilgisi henüz zayıf. Topsuz savunmalarda gereksiz agresif davranıp adamını bırakarak toplu oyuncuya ikili sıkıştırmalara gidebiliyor, bu da takımını eksik bırakmasına neden olabiliyor. Ayrıca savunmadaki agresif oyunu zaman zaman başına bela olabiliyor, belirttiğim gibi zamanlama ve pozisyon bilgisi konusunda henüz ham olduğu için erken faul problemine girebiliyor.

Maç Analizi

Diallo, atletizmi, çok yönlü oyunu, savunmadaki agresifliği ile tam anlamıyla ham, işlenmemiş bir cevher. Koç Priftis onu hızlı ve doğru bir şekilde işleyebilirse ve özellikle ESAKE maçlarında ona süre verirse bu sezon olmasa bile gelecek sezon Euroleague seviyesindeki sürpriz isimlerden biri olacağını, uzun süreli bir kontrat imzalanırsa da Panathinaikos’un forvet rotasyonundaki değişmez isimlerinden biri olabileceğini düşünüyorum bir sonraki sezondan itibaren. Bu arada Panathinaikos ona yatırım yapmazsa Efes ya da Fenerbahçe’nin mutlaka düşünmesi gereken isimlerden biri olduğunu da eklemem lazım. Bu tarz genç oyuncuları artık Avrupa’da bulmak daha da zorlaşacak ve NBA’e gitmeden kapıp uzun süreli kontratlarla bağlamak, en azından NBA’e giderken de bonservis almak gerekiyor ki Diallo, gelişimini sürdürürse 1-2 sezon sonra NBA hayalini de gerçekleştirebilir. Maç analizlerini değerlendirerek, yasal bahis sitelerinde iddaa kuponlarını hazırla.

https://www.youtube.com/watch?v=7B5NY83NZ00

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …