Güncel Haberler

RESMİ: Kazan, Yılın Savunmacısı ile Kontrat Yeniledi

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden Unics Kazan, ilk hamlesini iç transferde yaptı.

Rus ekibi, geçtiğimiz sezon takımın EuroCup finali oynamasında büyük pay sahibi olan ve VTB Ligi‘nde yılın savunmacısı seçilmiş olan tecrübeli uzun John Brown III ile 2 yıllık yeni bir kontrat imzaladığını duyurdu.

29 yaşında olan 2.02 metre boyundaki uzun, bu sezon EuroCup sahnesinde 24 maçta ortalama 26.0 dakika süre alırken 10.8 sayı, 6.3 ribaund, 1.2 asist, 1.9 top çalma, 14.4 verimlilik puanı ve VTB Ligi’nde ise 31 maçta ortalama 25.3 dakika süre alırken 9.5 sayı, 5.5 ribaund, 1.6 asist, 2.2 top çalma, 14.4 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

Solak uzun, Avrupa’daki undersized pota altı oyuncularından biri. Atletizmi, zamanlaması ve pozisyon bilgisi ile 2.03 metre boyunda olmasına rağmen hem ribaundlarda önemli bir silah iki pota altında da hem de çabuk ve uzun kolları ile top çalma artı bloklar konusunda da önemli bir tehdite sahip. Potadan uzaklaştıkça hücumda etkisi azalan Brown, pota altında ise tam bir savaşçı. Agresif oyunuyla ikili oyun savunmasında da oldukça etkili olan, yanal hareketliliği de iyi durumda olan tecrübeli oyuncunun Euroleague sahnesinde kenardan gelerek takıma ribaundlar ve savunma direnci konusunda güç katacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …