Güncel Haberler

İDDİA: Zenit, Mickey’i Kaptı! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de wild card (özel davetiye) ile gelecek sezon da mücadele etmeye devam edecek olan Zenit, önemli bir uzun transferini bitirmeye hazırlanıyor.

Sezon sona erdiğinden beri adın neredeyse tüm Euroleague takımlarıyla anılan Jordan Mickey ile gazetta.gr’nin haberin göre anlaşmak üzereler, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

Özellikle Sertaç’ı kaybeden ve Pleiss ile Dunston’ın iyice yaşlanmalarıyla beraber pota altında taze bir kana ihtiyaç duyan Anadolu Efes için KAÇAN BÜYÜK BALIK oldu diye düşünüyorum.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Mickey, bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Khimki‘de, ardarda gelen ayrılıkların sonrasında takımın McCollum ile beraber yegane iki yabancısı olarak sezonuna kadar devam etmiş ve bireysel anlamda kariyerinin en iyi dönemini geçirmişti. Birleşik Amerikalı uzun 28 maçta göre alırken 15.6 sayı, yüzde 23.9 3sayı, 5.8 ribaund, 1.5 blok, 16.5 verimlilik istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Mickey hakkındaki genel analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Zenit özelinde bu transfere bakacak olursak… Gudaitis ve Poyhtress ile yola devam etme, Black ile yolları ayırma kararı aldılar. Dolayısıyla bir tane daha kaliteli uzun hamlesine ihtiyaçları vardı ve 4.5 numara diyebileceğimiz Mickey bu anlamda her iki pozisyonda da koç Pascual’ın elini rahatlatacaktır. Alçak posttaki etkinliği, mobilitesi, topu yere vurabilmesi ve ikili oyunları yüksek yüzdeli bitirmesi gibi önemli hücum artılarına sahip. Ribaundlar konusunda biraz daha agresif oynaması ve daha aktif olması beklenebilir ki Gudatis de Poythress da zaten savunmada artı ribaundlar konusunda çalışkan ve agresif isimler. Dolayısıyla ikisiyle de beraber oynadığı zaman oyunun bu alanındaki defolarını kapatmakta zorlanmayacaktır koç Pascual. Ayrıca Mickey’nin artık bloklar konusunda da önemli bir tehdit olduğunu belirtelim, geçen sezon bu konuda gösterdiği gelişimi görmüştük hep beraber. Tekrar play-off’u hedefleyen Zenit için böyle tecrübeli ve geçen sezonu bireysel anlamda çok formda geçirmiş bir ismi kadroya katmak bence çok önemliydi. Alkışlar bir kez daha Zenit yönetimine.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …