Güncel Haberler

Olympiakos ve Bayern, Yeni Sezon İçin Mickey’i İstiyorlar!

Turkish Airlines Euroleague‘de özellikle play-off dışında kalan takımların yer aldığı kulüpler yeni sezonun transfer çalışmaları için şimdiden kolları sıvadılar.

Yunan basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre Olympiakos pota altını Jordan Mickey ile güçlendirmek isityor. Ancak bu konuda ciddi bir rakipleri var, FC Bayern Munich. Kontratı bu yaz sona erecek Reynolds’ı dev takımlar istiyor ve Alman ekibi onu tutamayacağını bildiği için alternatif olarak Mickey’e yönelmiş durumda.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Mickey, bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Khimki‘de, ardarda gelen ayrılıkların sonrasında takımın McCollum ile beraber yegane iki yabancısı olarak sezonuna kadar devam etmiş ve bireysel anlamda kariyerinin en iyi dönemini geçirmişti. Birleşik Amerikalı uzun 28 maçta göre alırken 15.6 sayı, yüzde 23.9 3sayı, 5.8 ribaund, 1.5 blok, 16.5 verimlilik istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sadece 2.03 metre boyunda olmasına rağmen pota altında adeta büyüyen isimlerden biri Mickey. Güçlü fiziği, çabuk ayakları, topu yere vurabilmesi artı orta mesafe hatta 3 sayı tehditinin bulunması, bunların yanında bu sezon sırtı dönük, alçak post silahlarını da geliştirmesiyle komple bir hücum silahına dönüşmüş durumda. Sırtı dönük hücumlarda geriye çekilerek yaptığı atışların yüzdesini arttırdığı için artık onu durdurmak daha da zor. Bunun yanında tepeli oyunlarında da içeri dikey ve çabuk devrilerek çok pozisyon yarattı ve yüksek yüzdeyle de bitirdi. Bu sezon hücum performansı hakkındaki tek eleştirimiz sadece yüzde 23.9 ile 3 sayı isabeti bulmasıydı ki normalde bu kadar kötü bir şutör değil kesinlikle. Ayrıca ribaundlar konusnuda da biraz daha agresif olması, daha fazla katkı vermesi beklenebilir. Savunmada da bloklar en çok gelişim gösterdi konu oldu ki çabuk ayakları ile tepe ikili oyunlarında da kısaların karşısında rahatlıkla kalabiliyor, kolay geçilmiyor.

Olympiakos’un gelecek sezon Landale ile ilgilendiğini ve Martin’in de gelecek sezon için kontratının devam ettiğini biliyoruz. Dolayısıyla Mickey transferi gerçekleşirse 4 numarada süre alacağı söylenebilir ya da Landale NBA seçerse onun yerine 5 numarayı Martin ile paylaşabilirler. Bayern cephesinde ise Reynolds ayrılırsa 5 numarada ciddi bir boşluk olacak ve oradaki sorumluluk artı süreleri çok daha dikkate değer olabilir. Bayern’de daha faydalı olacağını, koç Bartzokas liderliğinde daha durağan bir basketbol oynayan Olympiakos’da hücum özgürlüğü konusunda sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …