Güncel Haberler

İDDİA: Mickey’nin Milano ile Anlaşması Bekleniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de 29 yıl sonra Final Four oynayan ve sezonu 3. sırada tamamlayan AX Armani Exchange Olimpia Milano, uzun rotasyonuna önemli bir isim eklemeye hazırlanıyor.

Her ne kadar gazzetta.gr’de çıkan haberlere göre Jordan Mickey ile Zenit arasında ciddi bir yakınlaşma olduğu söylense de oyuncu bu durumu yalanlamıştı. Sonradan La Republicca’da yer alan habere göre anlaşıldı ki oyuncunun asıl rotası Olimpia Milano olacak. İtalyan ekibi Tarczewski’nin yerini onunla doldurmak istiyor.

Özellikle Sertaç’ı kaybeden ve Pleiss ile Dunston’ın iyice yaşlanmalarıyla beraber pota altında taze bir kana ihtiyaç duyan Anadolu Efes için KAÇAN BÜYÜK BALIK oldu diye düşünüyorum.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Mickey, bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Khimki‘de, ardarda gelen ayrılıkların sonrasında takımın McCollum ile beraber yegane iki yabancısı olarak sezonuna kadar devam etmiş ve bireysel anlamda kariyerinin en iyi dönemini geçirmişti. Birleşik Amerikalı uzun 28 maçta göre alırken 15.6 sayı, yüzde 23.9 3sayı, 5.8 ribaund, 1.5 blok, 16.5 verimlilik istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Mickey hakkındaki genel analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Koç Messina Tarczewski ile yola devam etmek istemiyor ve uzun süredir 5 numara için bir takviye yapmak istiyorlar. Sonuçta Hines’ın yaşı ilerledi artık ve tek başına yükü kaldırması mümkün değil pota altında. Evet LeDay de zaman zaman oraya kayarak ona yardımcı olabiliyor ama bu sefer 4 numarada eksik kalabiliyorlar ve onun dış şut tehditi artı yüzü dönük silahlarından yeteri kadar faydalanamıyorlar. Mickey hamlesini yapabilirlerse hem 5 numarada hem de 4 numarada yeni bir alternatife sahip olacaklar. Hücumdaki çok yönlü iç-dış performansı ile koç Messina’nın isteklerini karşılalayabileceği gibi bu sezon geliştirdiği blok tehditi ve çabuk ayakları ile savunmada da iyi işler çıkarıp gerek Hines ile birlikte gerekse LeDay ile birlikte iyi bir ikili olabileceğini, net bir şekilde Milano’ya pota altına sınıf atlatacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …