Güncel Haberler

Maccabi, Floyd ile Anlaşmak Üzere! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, forvet rotasyonunu genç bir isimle güçlendirmek istiyor.

Bu sezon İsrail Winner Ligi ekiplerinden Galil Gilboa forması ile izlediğimiz genç uzun Jehyve Floyd ile anlaşmak üzereler.

2.03 metre boyunda olan 23 yaşındaki Floyd bu sezon 36 maçta ortalama 28.4 dakika süre alırken, 11.4 sayı, 7.4 ribaund, 1.9 asist, 1.7 blok, 18.6 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Floyd, atletik özellikleri, güçlü fiziği ve boyalı alan etkinliği ile öne çıkan bir oyuncu. Artılarını anlatmaya savunmadaki performansı ile başlamak doğru olacaktır. Patlayıcılığı ve zamanlaması sayesinde zayıf taraftan gelerek yaptığı bloklarla çemberi iyi koruyan bir uzun. Ayrıca hareketli kısaları takip edip potaya gidişlerini de bloklayan, en kötü ihtimalle bozabilen bir isim. İkili oyun savunmasında da perdeler sonrası kısaların karşısında çabuk ayakları ve yanal hareketliliği ile durabilen, kolay geçilmeyen bir uzun. Aktif elleri ve blok tehditi ile üstüne yapılan penetleri de cezalandırıyor. Çember etrafında güvenilir bir bitirici. Genelde pozisyonları smaçla bitiriyor ve gerek ikili oyunlardan sonra gerekse set hücumlarında topsuz taraftan yaptığı katlarla aldığı pasları yüksek yüzdeyle bitiriyor. Alçak postta da sırtı dönük pozisyonlarda bitiriciliği iyi durumda, solak olmasıyla birlikte genelde pozisyonları o yönden bitiriyor. Hücumda takıma katkı sağladığı bir diğer konu da ribaundlar. Agresif şekilde rakip potaya giderek patlayıcılığı ve atletizmi sayesinde takımına ikinci şans sayıları kazandırabiliyor. Bununla beraber yüksek motora sahip olan, açık alanda da koşan bir uzun olduğunu hatırlatalım.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Öncelikle 5 numara için sadece 2.03 metre boyunda olduğunu, kısa kaldığını belirtelim. Evet güçlü fiziği, atletizmi ve patlayıcılığı ile bu açığını kapatmaya çalışıyor ama özellikle alçak post savunmasında bu dezavantajı daha fazla ön plana çıkıyor. Hücum tarafında ise dış şut tehditinin olmaması, orta mesafede de sınırlı bir üretkenliğinin olması geliştirmesi gereken noktalardan biri. Ayrıca ikili sıkıştırmalara maruz kaldığında ya da ikili oyunlardaki kısa devrilmeler sonrası pas tehditinin olmaması onu hücumda tek yönlü bir isim yapıyor. Özetle potadan uzaklaştıkça, pozisyonları direkt bitiremeyeceği anlarda topla buluştukça verimliliği düşüyor. Tabi üst seviyede bir takımda henüz oynamamış olması da tecrübe seviyesi ve adaptasyon süreci anlamındaki eksileri olarak öne çıkıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …