Güncel Haberler

İDDİA: Bayern, Allman ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun flaş takımlarından biri olan FC Bayern Munich, koç Trinchieri ile yeniden anlaştıktan sonra transfer hamlelerine de başlamak istiyor. Guard rotasyonuna eklemek istedikleri isimlerden biri de belli oldu.

Sportando’da yer alan habere göre Alman ekibinin gündemindeki isimlerden biri bu sezon VEF Riga forması ile başarılı performanslara imza atan Kyle Allman.

1.91 metre boyunda olan 23 yaşındaki Allman, Şampiyonkar Ligi’nde 12 maçta ortalama 30.8 dakika süre alırken 13.8 sayı, %33.3 3sayı, 3.2 ribaund, 5.5 asist, 8.8 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Allman, deliciliği ve pasör özellikleri ile öne çıkan bir oyun kurucu. Öncelikle modern basketbolun artık değişmez bir parçası olan ikili oyunları iyi organize etmesi ile artılarını saymaya başlayabiliriz. Saha görüşü ve pasör özellikleri çok iyi seviyede. Ayrıca penetre pas oyunlarında da hem ceza şutörlerini hem de kateden uzunları servisleyebilen bir guard. Penetreler demişken, çabuk ve patlayıcı bir ilk adımı var ve atletik özellikleri ile beraber çok iyi bir delici. Potaya kadar giderek temas aldığı pozisyonlarda bile dengesini kaybetmeden, her iki eliyle de pozisyonları bitirebiliyor. İkili oyunlarda sadece pasör özellikleri ile değil, skorer kimliği ile de katkı verebiliyor, yani ikili oyunlarda üçlü tehdite sahip; pas, penetre ve şut. Sadece ikili oyunlarda değil, birebirlerde de dribbling üstü şutlarıyla etkili bir silah. Ayrıca bunlara ek olarak el yakan topları kullanmayı seven, bunları da yüksek yüzde ile kullanan, kritik anlarda sahneye çıkan bir lider. Son olarak 1 numaralı pozisyon için iyi bir ribaundçu olduğunu da belirtelim.

Gelişime açık olan en önemli noktası ise genel anlamda savunması. Aslında iyi bir savunmacı olabilecek tüm özelliklere sahip ama oyunun bu tarafındaki konsantrasyon seviyesini ve mental fokusunu arttırması şart. Özellikle topsuz adam savunmasında bu konsantrasyon problemi daha fazla. Fiziksel olarak da zaman zaman sorun yaşıyor, perdelerin etrafından geçmekte zorlanıyor, kolay takılıyor daha doğrusu.

Koç Trinchieri’nin Baldwin üstündeki etkisini biliyoruz ve büyük olasılıkla onunla yeni sezonda da devam edecekler. Transfer gerçekleşirse Allman’ın da Trinchieri’nin ellerinde Baldwin’in arkasında çok iyi bir alternatif olabileceğini, savunmada da kendisini geliştirirse Euroleague sahnesinde kendisine daha sağlam bir yer edinebileceğini tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …