Güncel Haberler

FLAŞ: Zalgiris, Şehmus İçin Beşiktaş’a Teklifini İletti! (Analiz)

Geride bıraktığımız sezon ING Basketbol Süper Ligi‘nde Beşiktaş Icrypex ile etkili bir performans sergileyen ve artık A milli takımımızın da önemli parçalarından birine dönüşen Şehmus Hazer‘e sürpriz bir talip var.

Sezonun tamamlanmasıyla hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Beko’nun kendisiyle ilgilendiğini biliyorduk. Ancak iki teklifi de Beşiktaş kabul etmemişti istenen rakamdan düşük olduğu için.

Basketfaul’de yer alan habere göre ise Zalgiris Kaunas da devreye girdi ve 2 yıla yayılarak ödenecek şekilde 600 bin Euro önerdiler bonservisi bedeli olacak. Beşiktaş bu teklife sıcak bakıyor ve eğer Şehmus kabul ederse transfer gerçekleşecek.

22 yaşında pşan 1.90 metre boyundaki Şehmus, bu sezon BSL sahnesinde 33 maçta ortalama 32.5 dakika süre alırken 14.9 sayı, %29.8 3sayı, 3.8 ribaund, 4.1 asist, 1.4 top çalma, 13.0 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Şehmus yüksek enerjisi ve çabukluğu ile fark yaratan bir 2 numara. Deliciliği ve hücumdaki çok yönlü performansı ile her eve lazım bir oyuncu diyebiliriz rahatlıkla. Bu sezon Beşiktaş’da tam anlamıyla olgunluk dönemi yaşadı diyebiliriz. Henüz 22 yaşında olmasına rağmen uzun yıllardır A takım seviyesinde oynuyor olması bu kadar erken yaşta bu seviyeye ulaşmasını sağladı. Bencil bir oyuncu olmayan ve her geçen gün saha görüşü ve pasör özelliklerini de geliştiren Şehmus hücumda artık iki yönlü bir oyuncu. Yarı sahada penetreleri ile öne çıkarken, açık alanda da çok etkin ve verimli bir oyuncu. Hem savunma ribaundlunu alıp direkt dribbling ile ortaya girerek tam sahayı kat edebiliyor hem de kanatlardan yaptığı koşularla en uçta hızlı hücumları bitirebiliyor. Tam saha demişken savunmadaki etkinliğini ve çabuk elleri ile top çalma potansiyelini belirtmek lazım. Çünkü savunmadan başlattığı bu etkinlikle, çaldığı toplarla takımını hızlı hücuma çıkartabilen, savunma odaklı sayılara imza atabilen bir guard.

Hanesine yazabileceğimiz en önemli eksisi kuşkusuz dış şutlar. Halen bu alanda istikrarı yakalayabilmiş değil. Öyle ki ceza atışlarında da dribbling üstü üçlüklerde de istikrarı yakalayamadı. Hatta bu istikrarsızlık orta mesafe şutlara da yansımış durumda. Potaya direkt gidemediği anlarda skor üretiminde zorlanabiliyor ve bu hem oyundaki verimliliğini düşürüyor hem de trafiğe girdiği anlarda top kayıplarına meyilli bir hale girmesine neden oluyor.

Zalgiris pasaporttan bağımsız olarak yıllardır genç oyunculara yatırım yapan ve süre veren bir takım. Bu nedenle Şehmus için mutlaka doğru adreslerden biri olacaktır. Zaten böyle değerli bir organizasyonun bir oyuncuya 600 bin Euro bonservis ödeyecek olması onu ciddi anlamda kullanacağı, ona önemli sorumluluklar vereceği anlamına geliyor. Şehmus eğer şut verimini artırıp istikrarı yakalayabilirse Avrupa’da yıldız seviyesine kadar çıkabilecek bir potansiyele sahip.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …