Güncel Haberler

İDDİA: Daçka, Pineiro Transferini Bitirmek Üzere!

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden biri olan Darüşşafaka Tekfen ikinci yabancı transferini yapmaya hazırlanıyor.

Daha önce McCullough ile ilk yabancı transferini yapan Daçka, Sportando’nun haberine göre ikinci yabancı transferini de Isaiah Pineiro ile yapmaya hazırlanıyor.

2.01 metre boyunda olan 26 yaşındaki Porto Rikolu forvet, geride bıraktığımız sezon VEF Riga forması ile BCL’de 12 maçta ortalama 29.8 dakika süre alırken 11.6 sayıi %20.0 3sayı, 7.1 ribaund, 1.8 asist, 10.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Pineiro genelde 3 numarada görev alan ama kısa beşlerde 4 numaraya da kayabilen bir forvet oyuncusu. Riga ile ilk kez çıktığı Avrupa sahnesinde, Şampiyonlar Ligi’nde, istikrarlı ve iyi bir sezon geçirmiş, takımın lideri Allman ve pota altındaki etkili ismi Kyser’i tamamlayarak ne kadar önemli bir parça olduğunu göstermişti. Pozisyonuna göre çok iyi bir ribaundçu olan ve özellikle perimetre savunmasındaki enerjisi ile dikkat çeken Pineiro, açık alanda, yüksek tempoda hem topla hem de topsuz etkinliğinin yanı sıra yarı saha basketbolunda da dribbling üstü potaya gidebilen, orta mesafe atışlarla da skor katkısı verebilen bir isim. Çok süratli ve çabuk bir oyuncu değil ama doğru koridorları seçip dribbling ile potaya gitmeyi biliyor, atletik özellikleri ile kendisine avantaj sağlıyor. Ayrıca topsuz katlar ve ikili oyunlar sonrası ters tarafta kendisini unutturarak bulduğu sayılarla katkı verdi genelde. Savunmada da perimetrede rakiplerine kolay geçilmeyen agresif ve çalışkan bir isim. Pas aralarını da kovalıyor, rakibin hücum setlerinin içinde aktif olarak savunma yapmayı biliyor.

Onun adına geliştirmesi gereken iki temel nokta söyleyebiliriz. Birisi dış şutlardaki istikrarsızlık. Bu alanda kendisini geliştirdikçe skor potansiyeli ve dolayısıyla değeri de artacaktır. İkinci nokta ise alçak post savunması. Özellikle 4 numaraya çekildiği anlarda sert ve kalın uzunları göğüslemekte problem yaşayabiliyor.

Daçka, McCullough transferinden sonra kanata bir isim daha eklemiş oldu Pineiro ile. Büyük olasılıkla McCullough’u 2 ve Pineiro’yu 3 numarada kullanmak isteyecek koç Ernak. Pineiro, çok yönlü oyunu ve savunmadaki dirençli, agresif oyunu ile McCullough’un açıklarını kapatacaktır, o da Pineiro’nun dış şutlardaki istikrarsız ve etkisi oyununa karşın etkili şutları ile bu açığı kapatabilecek bir isim. Pineiro her ne kadar artık 26 yaşında olsa da halen gelişime açık, yüksek potansiyelli bir isim. Daçka ile BCL’de gelişimini sürdürüp, özellikle dış şutlarda istikrarı yakalayabilirse kendisini bir üst seviyede görebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …