Güncel Haberler

İDDİA: Bursaspor’a Belçika’dan Uzun Forvet (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi yine 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, uzun forvet transferini Belçika Ligi’nden yapıyor.

Sportando’nun haberine göre son 4 yıldır Antwerp forması ile izlediğimiz Dave Dudzinski ile 1+1 yıllık kontratı konusunda anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama bekleniyor.

2.06 metre boyunda olan 29 yaşındaki Dudzinski bu sezon EuroCup sahnesinde 9 maçta ortalama 27.2 dakika süre alırken, 10.8 sayı, %51.5 3sayı, 5.4 ribaund, 1.1 asist, 10.9 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Dudzinski dış şutları ile ön plana çıkan bir 4 numara. Gerek dribbling üstü gerekse ceza atışlarında bulduğu yüksek yüzdeli üçlüklerle bir 2 ya da 3 numara kadar verimli olabiliyor bu alanda. Özellikle ikili oyunlar sonrası dışa açılarak savunmalara kendisini unutturmayı çok iyi bilen Dudzinski, topu yere vurup yüzü dönük potaya da gidebilen bir uzun. Yarı saha hücumlarında topsuz katlar ve kısa devrilmelerde bulduğu orta mesafe şutlarla da skor katkısı verebiliyor. Bu artılarının yanı sıra hücum ribaundlarında da aktif bir isim. Genelde 3 sayı çizgisi gerisinden potaya yaptığı ataklarla ribaundları zorlayan ve hem kendisine hem de takım arkadaşlarına ikinci şans sayıları tanıyan, kazandıran aktif bir oyuncu.

Gelelim 29 yaşına gelmiş bir oyuncunun neden halen Belçika gibi Avrupa’nın vasat liglerinden birinde forma giydiğine, neden üst seviyelere çıkamadığına. Tabiki bunun cevabı açık, savunmada yumuşak kalması ve hücumda dış şutlara bağlı tek yönlü bir oyun ortaya koyması. Özellikle pasör özelliklerinin sınırlı olması onu sınırlı bir silah yapıyor. Savunma tarafında da hem yanal çabukluğu iyi değil hem de alçak postta gayretli ve çalışkan bir isim olsa da fiziksel anlamda vasat kalıyor.

Elbette 4 numaradan getireceği dış şut tehditi ve hücum ribaundu katkısıyla Bursaspor’un yarı sahadaki yerleşiminde çok önemli bir parça olabilir. Ama savunmadaki yumuşaklığı ve pas trafiğinde son halka olarak, sadece bitirici rolünde etkili olması Bursaspor’un oyun düzenlerini, sistemini zorlayacaktır. İyi niyetli bir oyuncu olması, kaliteli karakteri ve sürekli oyunun içinde kalan pozitif yapısıyla doğru bir parça tamamlayıcı olabilir. Özellikle Bursaspor tempoyu arttıran bir yapıda oynarsa Dudzinski’nin tam sahadaki etkinliği daha da artacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …