Güncel Haberler

İDDİA: Bahçeşehir, Oğuz’u Kaptı

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, yerli uzun rotasyonuna önemli bir takviye yapıyor.

Basketfaul’ün haberine göre geçen sezon Frutti Extra Bursaspor forması ile izlediğimiz tecrübeli uzun Oğuz Savaş‘ı kaptılar.

33 yaşında olan 2.11 metre boyundaki Oğuz, BSL sahnesinde 28 maçta ortalama 18.6 dakika sahada kalırken 10.8 sayı, 4.4 ribaund, 1.0 asist, 11.8 verimlilik puanı ile mücadele etmişti.

Kariyerine Ülkerspor alt yapısında başlayan Oğuz, A takım seviyesindeki ilk maçlarına da bu takımla çıktıktan sonra sırasıyla Fenerbahçe, Darüşşafaka, Beşiktaş ve son olarak Bursaspor formalarını giymişti.

Son 2 sezonda sergilediği performansla adeta ikinci baharını yaşayan Oğuz, alçak posttaki etkinliği ile hücumda önemli bir silah haline geldi. Özellikle BSL sahnesinde kısa sürelerde kenardan gelerek hücuma getirdiği enerji ve derinlik oynadığı takımlara önemli artılar getirmişti. Sadece BSL’de mücadele edecek Bahçeşehir’in de en değerli rotasyon oyuncularından biri olacağını söylemek yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …