Güncel Haberler

İDDİA: Barcelona, Tarczewski ile İlgileniyor

Turkish Airlines Euroleague 2020-21 sezonunu temsilcimiz Anadolu Efes’e kaybederek finalist olarak tamamlayan FC Barcelona, yeni sezon için transfer çalışmalarına başladı.

Hali hazırda Olimpia Milano ile 2023 yazına kadar geçerli bir kontratı bulunan Kaleb Tarczewski ile Katalan ekibi ciddi şekilde ilgileniyor ve Marca’nın haberine göre 2 yıllık kontrat teklif etmeyi düşünüyorlar.

Koç Messina’nın da onun performansından memnun olmadığı ve yeni sezon planlarında yer almadığını biliyoruz ki bu sezon da rotasyona girmekte zorlanmıştı. Bu nedenle de Barça’nın bu transferde bonservis engeli ile karşlaşması beklenmiyor.

2.13 metre boyunda olan 28 yaşındaki dev uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 39 maçta görev alırken 24 maçta ilk beş başladı ama ortalamada sadece 13:24 dakika sahada kalabildi ve 4.0 sayı, 2.9 ribaund istatistikleri ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Atletizmi, patlayıcılığı, güçlü fiziği ve savaşçı kimliği ile öne çıkan bir uzun. Yaptığı sert perdeler sonrası yaptığı çabuk devrilmelerle aldığı pasları çok yüzdeli bitiren, tam bir smaç makinesi. Özellikle geçen sezon Gudaitis’in uzun süren sakatlığında takımın pota altındaki yükünü çeken ve üst düzey profesyonelliği ile de alkışları toplayan Tarczewski, her Euroleague takımının kadroda görmek isteyeceği, haddini bilen ve sınırlı kapasitesini çok iyi kullanan, istikrar abidesi uzunlardan biri. İşin savunma tarafında da sertliği ve güçlü fiziği ile fark yaratan, kısalar karşısında ağır kalmayan ve dolayısıyla ikili oyun savunmasında da takımını eksik bırakmayan bir 5 numara.

Bu artılarına rağmen potadan uzaklaştıkça azalan etkinliği ve özellikle akan oyunda tam sahada ağır kalmasıyla beraber koç Messina’nın bu sezonki sisteminde, geçen sezonun aksine kendisine fazla şans bulamadı. Hines ve LeDay gibi mobil, topu yere vurabilen, yüzü dönük silahları da bulunan uzunları tercih etti İtalyan koç. Koç Saras gibi pivotları kullanmayı iyi bilen ve elinde Calathes gibi bir maestroyu bulunduran Barça’nın Tarczewski’den alternatif uzun olarak ciddi fayda sağlayabileceğini düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=PYE8gfap5KE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Milano’yu Kendi Silahı ile Vurdu

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde Kızıl Yıldız konuk olduğu Olimpia Milano‘yu kendi silahı ile …