Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Reynolds Transferinde Mutlu Sona Yakın! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in A lisanslı ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, uzun rotasyonuna önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor.

Sportando’nun haberine göre FC Bayern Munich ile kontratı sona eren ve daha önce adı Anadolu Efes ile Milano gibi önemli takımlarla da anılan Jalen Reynolds ile büyük ölçüde anlaştılar.

2.07 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun bu sezon 39 maçta görev alırken sadece 5 maçta ilk 5 başladı ve ortalama 21 dakika sahada kalırken 13.6 sayı, 5.8 ribaund, 1.1 asist, 1.1 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Reynolds hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Birleşik Amerikalı uzunun ilk Maccabi macerasının pek iyi geçmediğini biliyoruz. Ama Bayern’de geçirdiği nefis sezonun ardından ne kadar gelişme kaydettiğini, artık bir uzun için tam da olgunluk döneminde olduğunu görmüştük. Özellikle pota altındaki enerjisi, hareketliliği ve agresifliği ile koç Trinchieri’nin kenardan getirerek çok iyi faydalandığı, bir çok maçta oyunun şeklini değiştiren isimdi. Sadece ikili oyunlardaki bitirişleri ile değil, yeni eklediği alçak posttaki sırtı dönük silahlarla da skora katkı veren, güçlü fiziği, patlayıcılığı ve atletizmi ile fark yaratan bir uzundu.

Maccabi geçen sezon Hunter’dan beklediği verimi pek alamadı ve genelde Zizic uzun rotasyonunda yanlız kaldı. Yeni sezonda onun dakikalarını atletik bir isimle paylaştırmak istiyor koç Sfairopoulos ve Reynolds gibi hazır bir pivot varken de yapacakları hamleyi uzakta aramak mantıksız. Başta Fenerbahçe olmak üzere Anadolu Efes, Barcelona ve Milano gibi uzun rotasyonuna takviye yapması beklenen isimlerin onunla neden ilgilenmediğini anlamak biraz güç. Demek ki Bayern performansının bir tesadüf olmadığını, saman alevi olmadığnı bir sezon daha göstermesi gerekiyor. Maccabi’de alacağı 2. şans da eski kötü anıları silmek için gayet güzel bir fırsat olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bayern, Bamberg’i Farklı Geçerek Final Biletini Kaptı

Munich’de BMW Park’da düzenlenen Almanya Kupası dörtlü final organizasyonu yarı final maçında FC Bayer Munich, …