Güncel Haberler

İDDİA: Bahçeşehir’e Euroleague Patentli Oyun Kurucu! (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, koç Ernak ile yola devam edeceğini resmi olarak açıklamasının ardından transfere hız verdi.

Smith ve Bentil ile prensipte anlaştıktan sonra şimdi de Totalbasket.gr’nin haberine göre geride bıraktığımız sezon Kızıl Yıldız forması ile izlediğimiz Langston Hall ile 1+1 yıllık kontrat konusunda anlaşmak üzereler.

1.93 metre boyunda olan 29 yaşındaki Hall, Euroleague sahnesinde 21 maçta ortalama 16.2 dakika süre alırken 5.2 sayı, %41.4 3sayı, 1.6 ribaund, 2.8 asist ve Adriyatik Ligi’nde ise 30 maçta ortalama 16.7 dakika sahada kalırken 4.8 sayı, 1.2 ribaund, 3.4 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hall, pas öncelikli plan, organizasyon becerileri ile öne çıkan bir guard. Öncelikle ikili oyunlarda devrilen uzunu çok iyi beslediğini belirtmek lazım. Dribbling adetini ve zamanlamasını uzunun devrildiği noktaya göre çok iyi ayarlayıp zıplayarak ya da yerden verdiği pasla direkt olarak uzunu çemberle buluşturabiliyor. Saha görüşü ve pas yetenekleri oldukça iyi bir seviyede. Tüm takım arkadaşlarını oyunda tutmak isteyen, penetre-pas konusunda etkili, devrilen uzunlar kadar ceza şutörlerini de besleyen bir guard. Oyunu basit oynayan, gerektiğinde ekstra pası yaparak hep daha iyi pozisyonu arayan bir oyun kurucu. Ayrıca tempo basketbolunu seven, geçiş oyunlarında ya da hızlı hücumlarda da takım arkadaşlarını iyi organize eden, besleyen bir guard. Gelelim skor opsiyonlarına. Öncelikle iyi bir ceza atıcısı olduğunu belirtmek lazım yay gerisinden. İkili oyunlarda da perde altında geçen savunmacısını dribbling üstü üçlüklerle cezalandırabiliyor. Diğer taraftan potaya gidişlerde oldukça yüksek yüzdeli bir orta mesafe tehditi olduğunu da söyleyelim. Sürati ve çabuk ilk adımı sayesinde genelde rakiplerini geçip potaya kadar gidiyor. Ayrıca ikili oyunlarda özellikle adam değişmelerde rakip ona mesafe vermişse ivmelenerek bunu daha rahat yapabiliyor, ters eşleşmeleri potaya giderek cezalandırıyor hızı sayesinde.

Savunma tarafında da oyunun içinde olan, sürati ve zekası ile takıma fayda sağlayan bir guard. Öncelikle pozisyonunu korumasını biliyor ve süreki rakiple çember arasında kalarak topa iyi baskı yapıyor. Ayrıca çabuk elleri sayesinde top çalma potansiyelei yüksek. Perdelerden ya da rakiplerin yön değiştirmelerinden sonra hemen reaksiyon verip savunmaya devam edebiliyor, dağılmıyor.

Hall bir yıldız değil, herşeyi belli seviyelerde yapabilen, öncelikle takımı oynatmayı düşünen bir oyun kurucu. Ancak Promitheas’daki sezonunun aksine Kızıl Yıldız’da özellikle skor üretimi konusunda çok vasat kaldığını gördük. Öyle ki koç Radonjic onu çoğu zaman savunma için bile takımda tutmak istemedi, hücumda neredeyse takımı 4 kişi bıraktığı için. Mental olarak ve istatistiksel olarak da zor ve kötü bir sezon geçirdi. Bu anlamda riskli bir transfer. Ama diğer taraftan pasör özellikleri ve savunması sayesinde 2 numaraya transfer edilen Smith’in açıklarını kapabilecek bir guard ki zaten Smith özel bir skorer. Dolayısıyla Hall’ın savunmada ona destek olması, hücumda da başta Smith olmak üzere uzunları da besleyerek takımın enerjisini, pas trafiğini yukarıda tutması beklenecek. Bunları da yapabilecek kalite ve özelliklere sahip, yeter ki toparlanıp kendisine gelsin ve yeniden özgüvenini kazansın.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …