Güncel Haberler

RESMİ: Yukatel Merkezefendi’den Hollowell Hamlesi (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından biri olan Yukatel Merkezefendi Belediyesi ilk yabancı transferini duyurdu.

Geride bıraktığımız sezon Yunanistan’ın Ionikos takımında forma giyen Jeremy Hollowell ile 1 sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

2.03 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun, Yunanistan Ligi’nde 24 maçta ortalama 28.0 dakika süre alırken 11.8 sayı, %35.5 3sayı, 5.2 ribaund, 1.5 asist, 1.3 top çalma, 13.0 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hollowell, dış şutları ve yüzü dönük etkinliği ile öne çıkan bir uzun forvet. Genellikle 4 dışarıda oynamayı seven Ionikos sisteminde heme yüzü dönük dribbling üstü üretimiyle hem de ceza atışları ile faydalı oldu. En önemli özelliklerinden biri de iyi bir pasör olması. Forvette ya da alçak postta aldığı toplarda kat eden arkadaşlarına yaptığı servisler genelde sayı pasına dönüşüyor. Alçak post demişken sırtı dönük silahları sınırlı ama çabuk ayakları ile rakiplerini ekarte edebiliyor ya da geri çekilerek gönderdiği şutlarla etkili olabiliyor. Ayrıca forvetten potaya yaptığı hamlelerle hücum ribaundlarını zorlayan, buradan ikinci şans sayıları çıkarabilen bir isim.

Savunmada da çabuk elleri ile top çalma tahditi olan ve çabuk bacakları ile de ikili oyun savunmasında kısalara ya da potaya yüzü dönük gidebilen forvetlere karşı kolay yenilmeyen bir isim. Elbette oyunun bu tarafında konsantrasyon ve süreklilik sorunu var. Sonuçta kariyerinde üst düzey bir ligde oynamadı, Meksika ve Yunanistan Ligi’nde onun savunma zaaflarını fazla zorlayacak rakipler çıkmadı karşısına. Şimdi BSL onun için önemli bir test olacak oyunun bu tarafında.

Yunan dostlarımdan aldığım bilgiye göre karakter olarak zorlu bir isim değil, dolayısıyla mental anlamda ve adaptasyon sürecinde sorun yaşamayacağını tahmin ediyoruz. Şut tehditi, pasör özellikleri, topsuz hareketliliği, yüksek motoru ve hücum ribaundlarına katkısıyla Denizli’ye faydalı olabilecek bir transfer olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …