Güncel Haberler

İDDİA: Bursaspor, Gordic ile İlgileniyor (Analiz)

Gelecek sezon da ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil etmeye devam edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, yabancı transferinde harekete geçiyor.

Totabasket.gr’nin haberine göre Mornar Bar forması ile izlediğimiz Bosnalı guard Nemanja Gordic ile ilgileniyorlar.

32 yaşında olan 1.93 metre boyundaki oyun kurucu sezona Partizan’da başlamış, sonrasında Aralık ayında Karadağ ekibine transfer olmuştu. Adriyatik Ligi’nde 14 maçta ortalama 20.9 dakika süre alırken 6.9 sayı, %30.8 3sayı, 2.2 ribaund, 3.1 asist, 9.5 verimlilik puanı ve EuroCup sahnesinde ise 6 maçta ortalama 22.5 dakika süre alırken 7.5 sayı, 1.3 ribaund, 2.5 asist, 6.0 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Gordic tecrübeli bir oyun kurucu ve transfer tamamlanırsa koç Alimpijevic’in sahadaki gözükulağı olabilecek, takımı derleyip toplayıp liderlik yapabilecek bir isim. İlerleyen yaşıyla artık bacakları ağırlaştı ve bu hem hücumdaki deliciliğini negatif etkiledi hem de savunmada artık eskisi kadar agresif değil. Bu nedenle hücumda daha fazla pasa dayalı bir oyun sergiliyor. Gerek tepe ikili oyunların gerekse açık alanda tempo arttığında iyi bir pasör, saha görüşü yüksek. Bununla beraber belki potaya net gidemiyor ama yüksek yüzdeli orta mesafeler ile ve perdeler sonrası bulduğu net koridorlara girerek kullandığı hareketli atışlarla skora katkı verebiliyor. Yay gerisinden de iyi bir ceza atıcısı konumunda. Savunmada ağırlaşan bacaklarını pozisyon bilgisi, rakibi okuması ve yüksek basketbol IQ’su ile kapatıyor. Ayrıca çalışkan ve agresif bir oyuncu olduğu için eksilerini daha çok enerji ve efor koyarak kapatabiliyor.

Elbette Gordic bir yıldız değil ve 2 numara ile 3 numara transferlerinizi skor potansiyeli yüksek bitiricilerle yapmayacaksınız doğru bir seçim olmaz. Çünkü artık EuroCup seviyesindeki katkısı ortalama 6-7 sayıları geçemiyor. Bu nedenle bu transfer yapılacaksa takım kimyasının doğru ve dikkatli kurulması gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …