Güncel Haberler

Analiz: Kazan ve Milano, Serie A’nın MVP’sini İstiyorlar

Geride bıraktığımız sezon İtalya Lega Basket Serie A‘da saergilediği performansla sezonun MVP’si seçilme başarısı gösteren Venezia’nın guardı Stefano Tonut transfer piyasasının gözde isimlerinden biri.

Turkish Airlines Euroleague‘in üçüncüsü Olimpia Milano ve ligin yeni ekiplerinden Unics Kazan onunla ciddi şekilde ilgileniyorlar. Tabi İtalyan guardın Venezia ile kontratının devam ettiğini ve onu alabilmek için önce Venezia ile bonservis konusunda anlaşmaları gerektiğini de unutmayalım.

1.94 metre boyunda olan 27 yaşındaki Tonut, bu sezon Serie A’da 33 maçta ortalama 29.1 dakika süre alırken 15.6 sayı, %36.0 3sayı, 3.9 ribaund, 2.9 asist, 1.3 top çalma, 14.9 verimlilik puanı ve EuroCup’da ise 7 maçta ortalama 23.9 dakika sahada kalırken 10.7 sayı, %38.5 3sayı, 1.6 ribaund, 2.3 asist, 8.3 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Tonut kuşkusuz kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi. Bunda tabiki koç De Raffaele’nin ona verdiği güven ve fırsat, onun da bunu çok iyi değerlendirip özgüven patlamasının etkisi büyüktü. Öncelikle bu sezon dış şutlarını geliştirdi ve daha üçlük kullanmaya başladı, yüzdesi de iyi durumdaydı. Hücumda onun adına bir diğer değerli özellik ise patlayıcı ve çabuk ilk adımıydı, bu sayede gerek birebirlerde gerekse tepe ikili oyunlarında potaya kıvrılarak çokça kez skor üretti, savunmaları zorladı. Yarı sahadaki etkinliğinin dışında Tonut kesinlikle bir tempo oyuncusu. Bu sezon Serie A’da en fazla geçiş hücumudan sayı üreten isimlerden biriydi. Gerek kendi aldığı ribaundlarda gerekse havuza düşen topları kendisi alarak dribbling ile tam sahayı geçip bitirebiliyor gerekse kanat koşularıyla takıma destek verip en uçta pozisyonu bitirebiliyor. Güçlü fiziği ve topla ivmelenmesi ile rakip savunmaların onu engellemesi hayli zor oluyor.

Onun ardına artıları sayarken savunmadan bahsetmesek olmaz elbette. Güçlü fiziği ve çabuk bacakları ile konsantre olduğu zaman iyi işlere imza atıyor oyunun bu alanında da. Rakibin yıldızını kitleyebileceğini cinsten elit bir savunmacı değil ama ikili oyunlarda rakibin karşısında kalan, kolay yenilmeyen bir isim. Özellikle şutör isimlerin karşısında kalmayı başarması çok kritik. Halen zaman zaman kolayına kaçıp rakibi arkadan takip edebiliyor perde geçişlerinde ama kendisini geliştirdiğini söylemek yanlış olmaz.

Tonut hücumda bir yıldız değil ama sahada bir çok şeyi ortalamanın üstünde yapabilen, sürekli çemberi tehdit eden, açık alanda da etkinliği artan, enerjisi ve motoru yüksek bir kanat oyuncusu. Savunmada da agresif ve enerjik oynaması, çalışkan olması ona Euroleague sahnesinde ilk etapta iyi bir bench oyuncusu olarak şans verecektir. Venezia’da bu sezon elde ettiği gelişim ivmesini sürdürebilirse ilerde ilk beş oyuncusu olabilecek kumaşa da sahip.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos’dan Valencia Deplasmanında Savunma Galibiyeti Geldi

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Valencia‘yı etkili bir savunma performansı eşliğinde …