Güncel Haberler

Kerem, Alba ve Panathinaikos’un Radarında (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekipleri gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladılar ve Panathinaikos ile Alba Berlin‘in ilgilendikleri tanıdık bir isim var.

Bu sezon Kolossos forması ile izlediğimiz Türk basketbolcu Kerem Kanter ile ilgileniyorlar.

26 yaşıında olan 2.08 metre boyunda olunda 4 numara bu sezon Yunanistan Ligi’nde 24 maçta ortalama 29.3 dakika süre alırken 17.2 sayı, %37.7 3sayı, 7.5 ribaund, 1.2 asist, 18.3 verimlilik puanı gibi önemli istatistiklere imza atmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Kerem ayakları yere sağlma basan, alçak postta etkili ve dış şut tehditi de bulunan komple diyebileceğimiz bir hücum silahı. Öncelikle pota altında gerek hareketliği aldığı, ikili oyunlar sonrası devrilerek aldığı paslarda gerekse sırtı dönük ayak oyunları ile skora gidebiliyor. Solak uzun ceza atışlarında yakaladığı yüksek yüzde ile savunmaların açılması ve saha yerleşimi konusunda da bu sezon çok faydalı oldu. Dribbling üstü potaya gidip kendi skorunu üretebilmesi, bir uzuna göre yüksek mobileteye sahip olması ve gerektiğinde pas da verebiliyor olması onu birebirde oldukça zorlu bir rakip yapıyor. Ayrıca bu sezon ribaundlar konusunda da kendisini ne kadar geliştirdiğini gördük. Artık çemberden uzak kalmıyor ve savaşmaktan, fiziksel temastan kaçmıyor.

Gelelim geliştirmesi gereken konulara. Öncelikle savunma tarafında potadan uzaklaştığında, özellikle adam değişmes savunmalarında bacakları ağır kalabiliyor, yanal hareketliliği 4 numaralı pozisyonda oynayan bir oyuncu için yavaş. Yine savunma tarafında top çalma konusunda katkı verebilen bir isim değil, elleri çabuk değil ve pas aralarını takip edecek kadar savunma konsantrayonu da yok açıkçası. Elit bir atlet değil ve patlayıcılığı da yok bu da bloklar ve çember koruma konusunda vasat üstüne çıkmasına engel oluyor. Diğer taraftan halen rotasyonlar ve savunmadaki pozisyon bilgisi konusunda eksikleri var, bu da erken faul problemine girmesin neden olabiliyor.

Solak forvet, işin hücum tarafında çok yönlü ve faydalı bir isim kuşkusuz. Ancak unutmayalım ki oynadığı lig Yunanistan Ligi’ydi ve takımın ona açık çek vermesi ile kullandığı top sayısı, özgüven gibi önemli artılar da yanındaydı. Euroleague sahnesinde sert ve atlet uzunlar karşısında ilk başta bocalayacağından eminim ki savunma tarafındaki defoları da sürelerini sınırlandıracaktır. Ancak kesinlikle gelişime açık bir oyuncu ve özellikle hücumda vaadettikleri gözardı edilemez. Bu nedenle Panathinaikos’un da Alba’nın da onu öncelikle lokal liglerde kullanarak pişirip, sonrasında Euroleague sahnesine atabileceğini düşünüyorum ki özellikle Alba’da koç Reneses kalırsa Kerem için kesinlikle doğru adres orası olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=sLbAo2qUZ2E

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …