Güncel Haberler

Kazan, Tecrübeli Uzun McLean ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni takımlarından biri olan Unics Kazan, uzun rotasyonunu tecrübeli bir isim ile güçlendirmek istiyor.

Geride bıraktığımız sezon EuroCup’da final oynama başarısı gösteren Rus ekibi kadrosunu Euroleague tecrübesi yüksek bir isim olan, son olarak Ludwigsburg forması ile izlediğimiz Jamel McLean‘i kadrosuna katmak istiyor.

2.02 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli uzun sezon ortasında geldiği Alman ekibinde BBL sahnesinde 23 maçta ortalama 20.7 dakika sahada kalırken 11.4 sayı, %36.8 3sayı, 5.4 ribaund, 1.3 asist, 1.1 top çalma, 11.7 verimlilik istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Avrupa basketbolunda undersized dediğimiz uzunların temsilcilerinden biri McLean. 2.02 metre boyunda olmasına rağmen pota altında etkili bir silah. Artık ilerleyen yaşı ve geçirdiği sakatlıkların etkisiyle atletizm ve patlayıcılığını kaybetmiş olsa da artan tecrübesi, pozisyon bilgisi ve güçlenen fiziği ile halen her iki pota altında da yararlı bir isim. Hücumda sırtı dönük silahları olduğu gibi ikili oyunlarda da doğru yere doğru zamanda yaptığı devrilmeleri yumuşak bilekleri ile yüksek yüzdeli bitiriyor. Yüzü dönük de potaya gidebiliyor bir kaç dribbling sonrası ki orta mesafe tehditi de mevcut, hatta Ludwigsburg ile üçlük atışlarda da zaman zaman tehdit yaratabildiğini gördük. Bir diğer artısı da hücum ribaundları. Pota altında güçlü fiziği ve pozisyon bilgisi sayesinde ikinci şans sayılarını zorlayan, bu alanda takımına önemli katkılar veren bir isim.

İlerleyen yaşı ve ağırlaşan bacakları nedeniyle zaman zaman kısaların karşısında durmakta zorlansa da halen iyi bir ikili oyun savunmacısı. Alçak postta da kolay pes etmeyen savaşan bir uzun. Onun için net eksiler söylemek zor ama sonuçta hücumdaki etkinliği ve daha doğrusu genel anlamda enerjisi ve agresifliği süreleri arttıkça düşen bir isim artık. Devamlılık sorunu yaşayabiliyor. Dolayısıyla Euroleague sahnesinde ondan 15-20 dakika arası bir bölümde sınırlı şekilde faydalanılabileceğini düşünüyorum, yani takımın as uzunu olabilecek seviyede değil.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …