Güncel Haberler

İDDİA: Beşiktaş, Reaves ile Anlaştı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Icrypex, bir yabancı transferini daha bitirmek üzere.

Sportando’nun iddiasına göre genç guard Josh Reaves ile anlaştı siyah beyazlılar. Hatırlayacağınız üzere günlerde yine G-League’de forma giyen uzun Dedric Lawson’u kadrolarına katmışlardı.

1.96 metre boyunda olan 24 yaşındaki solak guard, geride bıraktığmız sezon Vipers takımında 16 maçta ortalama 24.3 dakika süre alırken 11.7 sayı, %38.5 3sayı, 4.4 ribaund, 2.8 asist, 1.1 top çalma, 11.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

Bu arada Bolivya milli takımında da forma giydiğini belirtelim.

EDİTÖR YORUMU:

Reaves skorer özellikleri ile ön plana çıkan bir combo guard ve daha çok 2 numarada görev alan bir isim. Dış şutları yüzdeli kullanan, dribbling üstü kendi skorunu da üretebilen bir isim. Ayrıca topsuz katlarla da kendisine pozisyon yaratabilen, perde çıkışlarında da kendisine oynana setleri yüzdeli bitirebilen bir guard. Fiziğine göre pozisyonuna göre iyi bir ribaundçu, tabi atletizmi ona bu konuda oldukça fazla yardımcı oluyor. Diğer taraftan savunmada da topa baskı yapabilen, çabuk elleri ile top çalabilen, faydalı ve çalışkan bir oyuncu.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine. Öncelikle şutuna fazla güvendiği için penetre etme ve teması alıp çizgiye gitme konusunda iyi bir isim değil. İkinci bir skorer için serbest atış yüzdesi vasat seviyede, 16 maçta sadece 17 serbest atış atış bunlardan da 13 tanesini isabete çevirebildi bu sezon. Aslında penetreleri fazla tercih etmemesi ile beraber zaman zaman fokusunu kaybedebiliyor ve hücümda pasif kalabiliyor. Aslında bu sezon Beşiktaş forması ile izlediğimiz Berry’e bu alanda benzer özellikler sahip. Savunmada ise agresif oynamaya çalışması güzel ama top çalma konusunda fazla ısrarcı olmasıyla basit fauller alıp erken faul problemine girebiliyor.

Reaves skorer özellikleri ve bencil olmayan, gerektiğinde pası da düşünebilen bir guard olmasıyla beraber elbette potansiyelli bir isim. Koç Kandemir ile beraber bu kaliteli kuşması işlenip bir sonraki seviyeye çıkabilir. Ancak tabiki genç bir oyuncu ve Avrupa’daki ilk tecrübesini yaşayacak. Bazı oyuncular için adaptasyon süreci mental olarak da zor geçebiliyor. Bu nedenle riskli bir transfer, bu açıdan kapalı bir kutu. Ama Beşiktaş’ın zaten bütçesi ve misyonu belli, bu tarz potansiyelli, genç ama riskli isimleri alıp parlatmaya çalışıyorlar. Reaves de bu anlamda bence doğru seçimlerden biri.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …