Güncel Haberler

Analiz: Maccabi, Reed ile İlgileniyor

Turkish Airlines Euroleague‘de yeniden yapılanmaya gidecek olan ve transfer piyasasında en aktif takımlardan biri olan Maccabi Tel Aviv, uzun rotasyonuna bir takviye yapmak istiyor.

Hunter ile yollarını ayırması beklenen İsrail temsilcisinin gündemindeki isimlerden biri Totalbasket.gr’nin haberine göre Willie Reed. Daha önce sizlere ilettiğim üzere Kızıl Yıldız da Birleşik Amerikalı uzun ile ilgileniyor.

2.11 metre boyunda olan 31 yaşındaki NBA patentli tecrübeli uzun, EuroCup sahnesinde Buducnost forması 17 maçta ortalama 22:34 dakia sahada kalırken 12.7 sayı, 6.8 ribaund, 1.1 blok, 17.6 verimlilik puanı ile katkı vermiş ve sezonun en iyi beşine seçilme başarısı göstermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Reed hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelelim Maccabi açısından bu transfere bakmaya. Öncelikle bu sezon tecrübeli uzun Hunter’dan istediği verimi alamadı koç Sfairopoulos. Gerek sakatlıklar gerekse ilerleyen yaşıyla beraber artık düşen enerjisi pota altında Zizic’i yanlız bıraktı diyebiliriz. Şimdi daha atletik, daha enerjik bir isimle Zizic’in sürelerini dengelemek istiyorlar haklı olacak. Reed her ne kadar daha önce Olympiakos ile test ettiği Euroleague sahnesinde başarısız olsa da bir alt seviyede Buducnost forması ile kendisini kanıtladı ve yeniden bir şansı haketti. Sadece pota altındaki etkili bitiriciliği ile değil, kendi potası altında da sahip olduğu blok tehditi ve adam değişme savunmasında zaaf oluşturmaması ile Yunan koçun sistemine rahatlıkla uyum sağlayabilecek bir isim. Hali hazırda Wilbekin ve Jones’u takımda tutup yanına Evans takviyesini de yaparlarsa Reed gibi ikili oyunlarda etkili bir uzunu çok daha verimli kullanacaklarını, özellikle Jones oyundakyen onun organizasyonları ile iyi bir ikili olacaklarını tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …