Güncel Haberler

Analiz: Bahçeşehir, EuroCup’ın MVP’si ile Anlaşmak Üzere!

Gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmak için kolları sıvayan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, flaş bir isimle anlaşmak üzere.

Geçen yaz da transfer etmek istedikleri ama Unics Kazan‘da kalmayı tercih eden ve takımını 7DAYS EuroCup finaline taşıyan, aynı zamanda sezonun MVP’si seçilen tecrübeli şutör Jamar Smith ile Sportando ve Basketfaul’ün haberine göre anlaşmak üzereler.

1.91 metre boyunda olan 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu, EuroCup sahnesinde 22 maçta ortalama 27.0 dakika süre alırken 16.1 sayı, %46.4 3sayı, 2.7 ribaund, 3.3 asist, 1.1 top çalma, 15.7 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Smith, her şeyden önce kaliteli karakter sahip olan çok önemli bir lider. Çalışkanlığı, oyun disiplini ve istikrarı ile yıllardır Avrupa’nın en önemli liglerinden birinde tabiri caizse kanının son damlasına kadar mücadele ediyor takımı için. Tecrübeli yıldız bu sezon da tam anlamıyla ikinci baharını yaşadı. 34 yaşında olmasına rağmen ortaya koyduğu nefis performansla kendisine ne kadar iyi baktığını, ne kadar iyi bir profesyonel olduğunu da tekrar görmüş olduk. Onun için komple bir skorer diyebiliriz rahatlıkla. Ama elbette en büyük silahları sahanın her yerinden neredeyse her pozisyonda gönderebildiği şutlar. Gerek dribbling üstü gerek ceza atışlarında yay gerisinde gerçekten özel bir silah. Çabuk ve düzgün şut mekaniği sayesinde el üstü pozisyonlarda bile çemberi görüp yüzdesini düşürmüyor. Bunun yanında çabuk ilk adımı sayesinde şutlarına önlem almak için üstüne çıkan savunmacısını potaya giderek cezalandırmayı, savunamnın dengesini bozmayı çok iyi biliyor. Ayrıca takımının ona ihtiyacı olduğunda 2. organizatör rolünde de dribbling üstü ikili oyunları kurup hem bitirebiliyor hem de bencil olmayan bir oyuncu olarak arkadaşlarına servisler yapabiliyor.

Elbette ilerleyen yaşının etkisiyle savunmada artık bacakları biraz ağır kalıyor ve oyunun bu tarafında daha çok zekası, pozisyon bilgisi ve tecrübesi ile enerjisini idareli kullanmaya çalışıyor. Kesinlikle boşladığını ya da savunmayı ciddiye almadığını söyleyemeyiz ama enerjisinin çoğunluğunu hücum tarafı için sakladığı bir gerçek. Bir diğer eksik diyebileceğimiz nokta da ribaundlara katkısı. Burada oldukça sınırlı bir oyuncu çünkü genelde potadan uzak kalıyor ve havuza düşen topları da diğer arkadaşlarının toplamasını bekleyip o daha çok hızlı hücum koşularına yöneliyor.

Smith 34 yaşına gelmiş olsa da halen çok özel bir skorer ve Avrupa’daki üst düzey takımların bile kadrosunda görmek isteyeceği türden çok iyi bir karakter. Bahçeşehir’de de koç Ernak’ın saha içindeki en büyük yardımcılarından biri olacağını, sadece sahada getireceği skorer katkı ile değil, soyunma odasına getireceği olumlu hava ile de takıma çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …