Güncel Haberler

RESMİ: Zalgiris, Nebo’yu Kaptı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Zalgiris Kaunas, transferin hızlı takımları arasında yer alıyor.

Daha önce Cavanaugh, Giffey ve Kalnietis transferlerini de bitiren Litvanya temsilcisi adı başta Maccabi olmak üzere bir çok Euroleague ekibi ile anılan Josh Nebo ile 1+1 yıllık kontrat imzaladığını açıkladı.

2.06 metre boyunda olan 23 yaşındaki Nebo, Hapoel Eilat forması ile bu sezon 26 maçta görev alırken ortalama 30 dakika sahada kalmış ve 13.6 sayı, 9.9 ribaund, 1.1 blok istatistikleri ile katkı vermişti. Filistin ve İsrail arasında yaşanan olaylar nedeniyle lige güvenlik sebepleriyle ara verilmesinin ardından ülkesine dönen yabancı oyuncular arasında yer aldı.

EDİTÖR YORUMU:

Birleşik Amerikalı uzun hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Nebo, atletik özellikleri, güçlü fiziği ve blok tehditi sayesinde boyalı alanda dominant performanslar sergileyecek bir uzun. Zalgiris’in daha önce uzun rotasyonuna yaptığı takviyeler Giffey de Cavanaugh de dış şut tehditi yüksek olan, oyun zekaları yüksek, yumuşak bilekli ve atletik özellikleri geri planda olan isimlerdi. Nebo, mevcut artıları ile oyunun sertlik ve atletizm tarafında bu isimleri tamamlayabilecek özellikle bir uzun. Dolayısıyla koç Schiller’in bir çok Euroleague takımına göre sınırlı olan bütçesiyle yine doğru hamlelere imza attığını, takım kimyasını iyi kurduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Kalnietis gibi tecrübeli ve saf bir oyun kurucuyu da direksiyona oturtarak bu uzunların verimlerini arttıracağı bir gerçek. Sezon içerisinde Kalnietis-Nebo ikilisinin spektaküler alley-oop’larını çokça kez görebileceğimizi tahmin ediyorum. Çaylak bir uzun olması nedeniyle ilk başta adaptasyon sorunu çekebilir ama yüksek enerjisi ve agresif oyunu ile bu süreyi kısaltacağını tahmin ediyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=S8FmRT7YbH0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …