Güncel Haberler

RESMİ: Alba, Milli Uzunu Thiemann ile Sözleşme Yeniledi

Gelecek sezondan itibaren Turkish Airlines Euroleague‘de A lisansı alacak olan Alba Berlin, iç transfer önemli bir hamleye imza attı.

Olimpiyat Elemeleri’nde de Almanya milli takımı ile izleyeceğimiz tecrübeli uzun Johannes Thiemann‘ın sözleşmesini 3 yıl uzattıklarını duyurdular.

27 yaşında olan 2.06 metre boyundaki Alman uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 31 maçta ortalama 19 dakika süre alırken 7.7 sayı, 3.8 ribaund ve BBL’de ise 36 maçta ortalama 17 dakika sahada kalırken 7.5 sayı, 4.1 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Takıma 2018 yazında katılan Thiemann, o zamandan beri koç Reneses yönetiminde bireysel gelişimini sürdürüyor. Hücum repartuarını genişletirken alçak posttaki güçlü post-up’ları ve ayak hareketleri sayesinde rakipleri zorlarken 3 sayı gerisinden de önemli bir tehdite sahip olması artıları arasında yer alıyor. Euroleague sahnesinde istikrarlı isimlerden biri olan Thiemann aynı zamanda takımının geride kalan 3 yılda 2 kere BBL sampiyonluğu kazanmasında da önemli rol oynayan isimlerden biri olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …