Güncel Haberler

Analiz: Philadelphia Elendi, Furkan’ı Milli Takıma Bekliyoruz

NBA‘de artık konferans finallerini başlıyor ve temsilcilerimizden biri olan Furkan Korkmaz‘ın da bu sezonki macerası sona erdi.

Takımı Philadelphia 76ers‘ın konferans yarı final serisi 7. maçta Atlanta’ya elenmesinin ardından onun için artık uzun bir NBA sezonu sona erdi.

Green’in sakatlanmasıyla güzel bir fırsat yakalayan ve son maçlara ilk beş başlayana Furkan maalesef bu şansı iyi kullanamadı ve seriyi ortalama 19.9 dakika sahada kalarak 7.3 sayı, %28.6 3sayı, 2.6 ribaund istatistikleri ile tamamladı.

Şimdi önünde milli formayla mücadele edeceği 2020 Tokyo Olimpiyatları için oynanacak eleme maçları var. 12 Dev Adam eleme maçlarını oynayacağı Kanada’nın Victoria kentine 24 Haziran Perşembe günü uçacak ve Furkan’ın da kafilemize ABD’den direkt katılması bekleniyor.

Evet hazırlık döneminde takımla birlikte olamadı ve koç Ene ile ilk kez çalışacak ama Cedi, Sertaç ve Melih gibi yakından tanıdığı arkadaşlarının da yardımıyla hızlıca adapte olmasını bekliyoruz takıma. Milli formayı ne kadar önemsediğini ve bu konuda ne kadar duygusal olduğunu bildiğimiz Furkan’ın terinin son damlasına kadar savaşacağından şüphemiz yok ve açıkçası ondan beklentimiz de çok yüksek. NBA sezonunu istediği kapatamadığı, beklentilerin altında kaldığı bir gerçek ama bu sayede milli forma ile daha hırslı daha motive oynayacağını düşünüyorum. Hücumda Cedi’nin dış şutlarda verimsiz olması, Melih’in kötü bir sezon geçirmiş olmasıyla beraber onun dış şut tehditine fazlasıyla ihtiyacımız olacak. Ayrıca savunma odaklı bir takım olarak onun da Cedi gibi enerjisini kullanmamız gerekecek. NBA’de fiziği daha da güçlenen Furkan artık savunmada da önemli bir silah haline gelmeye başladı. Elemeler hem 2 hem de 3 numaraları tutabilecek olması, Cedi ile birbirlerini yakında tanıyor olmalarıyla beraber tartışmasız koç Ene’nin en güvendiği isimlerden biri olacak. Umarız dış şutlarında iyi bir ritm yakalar bu turnuvada ve şutlarını sokamadığı anlarda da bunu kafaya fazla takıp oyunun diğer alanlarındaki enerjisini, agresifliğini düşürmez. Maalesef kısa ve paketlenmiş bir turnuva oynayacağız, her maç her dakika kritik olacak, telafisi olmayacak. Bu nedenle Furkan’ın da mental olarak düşmeden, sadece şut isabetlerine konsantre olmadan hep yüksek enerji ile oynaması çok ama çok önemli.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …