Güncel Haberler

Yiğit, Tofaş’a Geri Dönüyor

Ülkemizi yeni sezonda da FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan Tofaş, yerli rotasyonuna önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor.

Kulübün altyapısından yetişmiş olan ve son 2 sezonu Galatasaray forması ile geçiren Yiğit Arslan ile Baskefaul’ün haberine göre büyük ölçüde anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1996 doğumlu olan 1.93 metre boyundaki Yiğit, geride bıraktığımız sezon Şampiyonlar Ligi’nde 6 maçta görev alırken 7.0 sayı, 3.3 ribaund, 4.0 asist, 1.7 top çalma ve BSL’de ise 30 maçta 6.9 sayı, 2.9 ribaund, 2.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Açıkçası Galatasaray’da yakaladığı fırsatları iyi değerlendirip gelişimini ivmelendirdiğini söylemek güç. Evet artık daha tecrübeli, daha soğuk kanlı bir oyuncu ama halen dış şutlar dışında hücum silahlarını geliştiremedi, halen dribbling ile kendi skorunu yaratabilmek konusunda istikrarsız, güven vermeyen ve sınırlı bir oyuncu. Savunmada, ribaundlarda ve asist özelliklerinde kıpırdanmalar var ama beklentilerin altında. Ondan milli takımın alternatif kanat oyuncularından biri olmasını, istikrarlı bir görev adamı, 2 ya da 3. skorer olmasını bekliyoruz halen. Bakalım Tofaş’da koç Demir ile geçireceği dönemde gelişimini beklenen şekilde hızlandırıp sınıf atlayabilecek mi…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …