Güncel Haberler

Analiz: Lammers, Milano ve Zenit’in Gündeminde

Turkish Airlines Euroleague‘de Alba Berlin ile çaylak sezonunu geride bırakan Ben Lammers, performansı ile bir çok takımın ilgisini çekmeye başardı.

Birleşik Amerikalı genç uzunun hali hazırda Alman ekibi ile 2 yıl daha geçerli kontratı var. Dolayısıyla onu isteyen Olimpia Milano ve Zenit‘in 200-300 bin Euro civarındaki bir bonservis bedelini göze almaları gerekecek.

2.08 metre boyunda olan 25 yaşındaki Lammers, Euroleague’deki çaylak sezonunda 28 maçta ortalama 22 kez ilk beş başlarken ortalama 20:42 dakika süre almış, 10.0 sayı, %36.8 3sayı, 4.0 ribaund, 1.3 blok, 12.2 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Lammers modern basketoldaki 5 numara tanımına oldukça uyan özelliklere sahip bir isim. Ribaundlarda iki pota altında da çok çalışkan bir isim ve fiziğini iyi kullanan, pota altında yüksek yüzdeye sahip bir bitirici. Ayrıca ikili oyunlarda bol bol hava harekatları yapan, çabuk ayakları ile iyi devrilip atletik özellikleri ile spektaküler smaçlar izletebilen bir uzun. Yüksek tempoda tam sahayı koşarak rahatlıkla katedebiliyor, mobil bir uzun. İşin savunma tarafında da zamanlaması ve atletizmi sayesinde önemli bir blok tehditi konumunda. Özetle Lammers, çok iyi bir kumaşı olan, oyunun iki alanında da önemli yetenekleri bünyesinde bulunduran, yüksek potansiyelli genç bir uzun. Koç Reneses’in maharetli ellerinde gelişimini sürdürerek çaylak sezonunda ligin istikrarlı ve verimli uzunları arasında kendisine yer bulmayı başardı.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Öncelikle alçak postta, sırtı dönük oyunlarda vasat bir isimi, bu alandaki repartuarını geliştirmesi gerekiyor. Dış şut tehditi var evet ama devamlılığı iyi değil, açıkçası henüz tam olarak güven vermiyor bu silahı. Hücumda ikili oyunlardaki bitiriciliği dışında pasif kalabiliyor ve bu durum ribaunlara da yansıyor aslında. Özellikle hücum ribaunlarında 2.08 metre boyuyla daha aktif olması bekleniyor.

Euroleague’deki çaylak sezonunda kendisini kanıtlamış isimlerden birisi. Artık G-League, kısa süreli kontratlar gibi çok fazla opsiyonla NBA macerasına atılabilme şansı oyuncular nedeniyle, Avrupa’daki transfer piyasası iyice daralmış durumda. Bu nedenle de Lammers gibi ortalama isimlere takımların bonservis bedeli vererek bile kadrolarına katma çabaları normal.

Milano’da Tarczewski ile yollar ayrılacak ve onun yerine blok tehditi artı dış şut potansiyeli olan bir uzunu kadroya katmak isteyen Messina için doğru seçimlerden biri olabilir. Sonuçta Hines ve LeDay de 5 numaradan süre alacaklar, Lammers alternatif olarak düşünülebilir.

Zenit’de ise Gudaitis ve Poythress takımda kaldılar evet ama Poyhtress zaman zaman çift uzun sisteminde 4 numarada da süre alabiliyor dolayısıyla Gudaitis’in de sakatlık potansiyelini düşününce alternatif uzun olarak Lammers hamlesi koç Pascual’ın sisteminde gayet mantıklı olabilir ki o da Gudaitis gibi blok tehditi olan bir uzun.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …