Güncel Haberler

Atlanta’ya Elenen Philadelphia’da Koç Rivers, Yıldız Guardı Simmons’ı Eleştirdi

Normal sezonu NBA Doğu Konferansı’nın zirvesinde tamamlayan Philadelphia 76ers, konferans yarı final serisinde hayal kırıklığı yaratarak Atlanta Hawks’a 4-3 ile elenmişti.

Yaşanan bu hayal kırıklığının faturası ise başta Embiid ve taraftalar olmak üzere koç Doc Rivers tarafından da takımın formsuz yıldızı Ben Simmons‘a kesilmiş durumda.

Kariyeri boyuca şutlarını bir türlü geliştiremeyen ve bu konuda ciddi sorunlar yaşayan Simmons, seri boyunca da özellikle serbest atış çizgisinden kötü bir isabet ile oynadı ki saha içinde de boş kaldığı anlarda bile çembere bakmayı düşünmedi.

Karşılaşmanın ardından Koç Rivers da onun hakkında pek olumlu açıklamalar yapmadı:

İlk olarak seriyi değerlendiren Rivers, “Şu anda ne diyeceğimi bilemiyorum. Gerçekten çok hayal kırıklığına uğradık. Hawks’a hakkını vermek lazım. Nate McMillan müthiş bir iş başardı. Sürekli olarak doğru işleri yaptılar. Maçta 17 top kaybı yaptık, bu bizim belimizi büktü. Serbest atış çizgisinden %75 ile oynadık. Hawks, çok fazla ekstra şut soktu. Savunmada iyi bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum ama hücumda gereken seviyeye çıkamadık.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Ben Simmons’ın performansı hakkında konuşan Rivers, “Simmons faul çizgisinden seri boyunca zorlandı. Bu da bizi zorladı. Hala ona inanıyorum, daha sıkı çalışmamız gerekiyor.” sözlerini kullandı.

Daha sonra Rivers, kendisine yöneltilen “Ben Simmons şampiyonluk seviyesinde bir takımın oyun kurucusu olabilir mi?” sorusuna ise “Bu soruya şu anda nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum.” cevabını verdi.

Simmons ve 76ers birlikteliği oldukça sarsılmış görünüyor, önümüzdeki yaz döneminde yıldız guardın takaslanması tekrar gündeme gelecektir diye düşünüyorum.

Simmons, takımının Hawks’a elendiği seride oynadığı 7 maçta 10.7 sayı – 6.0 ribaunt – 7.8 asist ortalamaları yakalarken maç başına sadece 6.8 şut kullanarak %61.0’lik saha içi isabet oranı yakaladı. Maç başına 7.2 faul atışı kullanan Simmons, %32.6 gibi kötü bir yüzdeyle isabet sağladı.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …