Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes, Anderson’u Takımda Tutmak İstiyor!

2020-21 sezonunu Turkish Airlines Euroleague ve ING Basketbol Süper Ligi‘nde şampiyon olarak tamamlamış olan Anadolu Efes, kadrosunu olabildiğince korumak istiyor geçen yaz olduğu gibi.

Anadolu Efes bildiğiniz üzere bu konudaki ilk hamlesini Moermann ile yeniden anlaşarak yapmıştı. İç transferdeki ikinci hamlelerini ise Eurohoops’un haberine göre James Anderson ile yapmak üzere görüşmeleri hızlandırdılar. Hatta yakın zamanda yeni kontratın resmi olarak imzalanması bekleniyor.

1.98 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli forvet Euroleague sahnesinde 41 maçtan 17 tanesinde ilk beş başlayarak ortalama 15:08 dakika süre almış, 4.2 sayı, %45.1 3sayı, 2.8 ribaund, 5.7 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Lacivert beyazlılar adına geride bıraktığımız harika sezonda belki de takımın en sıradan isimlerinden biriydi Anderson. Evet bazı maçlarda savunma anlamında önemli eforlar sarfetti, kritik yerlerde kritik hamleler yaptı. Ayrıca dış şutlar konusunda halen iyi bir silah olduğunu da gördük. Süreleri sınırlı olmasına rağmen kendisini sürekli hazır tutması ve yüksek seviyede bir profesyonel olması elbette çok değerli özellikler. Ancak şunu da belirtmemiz lazım ki Anderson ilerleyen yaşıyla artık bacakları ağırlaşmış bir oyuncu ve hücumdaki yetenekleri de körelmiş, ceza atışları ile sınırlanmış durumda. Dolayısıyla aynı pozisyonda Simon ile birlikte bence biraz fazla yaşlı kalacaklarını düşünüyorum. Eğer Musa kadroda kalacaksa ve ona yatırım yapmaya devam edip süreleri arttırılacaksa, paralel olarak da Anderson’ın kontratın uygun bir maliyetle uzatılacaksa takımın dinamiklerini, atmosferini bozmamak adına bu hamle anlaşılabilir. Ama ben yine de onun yerine Papapetrou ya da Hilliard gibi bir ismin kadroya katılarak kan değişikliğine gidilmesini daha doğru bulanlardanım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …