Güncel Haberler

FLAŞ: Zenit, Yeni Guardını İspanya’da Buldu!

Gelecek sezon wild card (özel davetiye) ile yeniden Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Zenit, guard rotasyonuna Liga Endesa’dan bir takviye yapıyor!

Eurohoops’un haberine göre Rus ekibi geride bıraktığımız sezon UCAM Murcia forması ile izlediğimiz, Gürcistan milli takımının da formasını giyen Conner Frankamp ile 2 yıllık kontrat konusunda anlaşmaya vardı, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

25 yaşında olan 1.85 metre boyundaki Frankamp bu sezon Endesa’da 25 maçta ortalama 25.7 dakika süre alırken 15.7 sayı, %36.6 3sayı, 2.2 ribaund, 3.5 asist, 12.4 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Frankamp skorer özellikleri ile ön plana çıkan bir guard, hatta onun için tam anlamıyla saf bir skorer. Öncelikle toplu da topsuz da nefis bir bitirici. Üst düzey bir atlet değil ancak hızlı ilk adımı ile potaya dengeli gidip teması alsa da bitirebiliyor, fiziğine nazaran güçlü bir guard. Bununla beraber söylemeye gerek yok belki ama olağan dışı bir şutör. Yay gerisinden tam anlamıyla makine gibi şut atıyor. Özellikle perdeler sonrası uzunların elinden alarak ivmelendiği pozisyonlarda etkili. Dribbling ile potaya yöneldiği pozisyonlarda orta mesafe tehditi de var tabiki. Kendi şutunu yaratabilen, her pozisyonda skoru koklayan bir isim. Sürekli skorer özelliğinden bahsettik ama aynı zamanda saha görüşü iyi olan ve özellikle ikili oyunlarda yaptığı servislerle de savunmayı zorlayan bir guard. Bu sezon Avrupa’nın en iyi yerel ligi olan Endesa sahnesinde de özellikle skorer özellikleri ile sakatlık problemleri yaşayana kadar adından sıkça söz ettirmişti zaten.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine. Şutlarına çok güvenen bir isim ama istikrar ve devamlılık konusunda sorunlar yaşayabiliyor. Ayrıca fiziksel olarak zayıf kalıyor ve bu da potaya gidişlerde zorlanmasına neden oluyor, temastan kaçmak için de genelde dış şutları zorluyor zaten. Potaya az gitmesine paralel olarak çizgiye de sınırlı sayıda gidiyor, halbuki çizgide yüksek yüzdeli bir isim ama artısını fazla kullanamıyor. Savunma tarafında da fiziksel dezavantajları canını sıkabiliyor ki atletik özellikleri de ortalama seviyede ve çabuk guardların karşısında durmakta zorlanabiliyor.

Evet hücumda özel yetenekleri olan, önemli bir skorer Frankamp. Ancak ana silahının şutlar olması ve potaya gitme konusnuda sorunlar yaşaması Euroleague sahnesindeki sert savunmalar karşısında onu zorlayacaktır. Evet Murcia ile Endesa sahnesinde iyi işlere imza attı Euroleague’de oynanan basketbol çok daha üst seviyede. Ben Euroleague için biraz erken olduğunu düşünüyorum. Ama Zenit onu Loyd ve takımın as guardı, Pangos ya da bir başka transfer, sonrası alternatif bir skorer olarak düşünüyorsa sorun yok, kenardan gelerek özellikle hücuma enerji ve çeşitlilik katar, çift haneli skor katkısı verebilir. Savunmadaki zaafları ve fiziksel dezavantajları nedeniyle ise dakikalarının sınırlı olacağını tahmin ediyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=U4GoYd6pnso

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …